Annons

Annons

Annons

Annons

NT Mat & dryck

Fjolårets ärtor blir grym röra – samtidigt sår vi för nya skördar

Det har ju varit en ovanligt kall vår i år och det kliar onekligen i odlarfingrarna. Det vi skördade i höstas är så gott som slut alltihop, så när som på några kilo rotselleri och lite potatis som börjat gro.

Fredrik Rosell skriver om mat i Norrtelje Tidning XL. Han är kock på förskolan Småfolket och driver Instagram-kontot "Frallans mat och lantliv".

Annons

Det enda som vi lyckats bli självförsörjande på och har en hel del kvar av är torkade ärtor och bönor. Förra året satsade vi stort på vår baljväxtodling och lyckades få fram en hel del bondbönor, gula ärtor samt en mindre sorts gråärt. Alla är ljuvligt goda och vi har ätit alltifrån ärtsoppa till bondbönsguacamole.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 119 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan