Annons

Annons

Annons

Annons

Frötuna

Johanna förvaltar familjearvet genom tunnbröd: ”Pappa hade varit stolt”

Tio minuter, en kvart för en pizza. Men bara 15 sekunder för att grädda ett tunnbröd. Ett mathantverk som Johanna Edlund Lewell har blivit riktigt vass på. Så pass att hon nu arrangerar tunnbrödkurser. Och intresset – det har varit stort.

Johanna Edlund Lewell driver Tunnbrödstugan i Sänsjö utanför Norrtälje.

Bild: John Fagerström

Annons

För två år sedan träffade Norrtelje Tidning Johanna Edlund Lewell när hon precis hade dragit igång sin tunnbrödsstuga i Sänsjö utanför Norrtälje. Sedan dess har det bakats och gräddats mängder med bröd här. Kanske inte främst av Johanna själv, för att sedan förra året arrangerar hon nämligen kurser där hon lär ut konsten att göra tunnbröd.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 119 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan