Annons

Annons

Annons

Norrtälje

Läsartext
Lions Club Norrtälje – 70 år ung!

Lions Club Norrtälje firade sitt 70-årsjubileum med stor fest på Åtellet den 7 maj.

Text

Detta är en läsartext.

I spänd väntan på förrätt samtalar fr v Agneta Emilsson, Henry Hansson, Birgit Andersson och Jan Emilsson. Med nacken mot kameran Owe Sandström.

Annons

54 personer var anmälda men några föll bort på grund av att pandemin fortfarande sätter sina spår. Egentligen skulle jubiléet firats 2021 då klubben verkligen fyllde 70 år men av kända skäl fick festen skjutas upp två gånger och blev äntligen av nu.

Lions Club Norrtälje stiftades 1951 som fjärde klubb i Sverige. Den första presidenten var Gunnar Losell och förtjänsten att klubben bildades får tillskrivas kamreraren på Sparbanken Olle Höglund som kontaktades av sekreteraren i Lions Club Uppsala, Herbert Hershagen, och resten är historia.

Annons

Annons

Stiftelsefesten med 44 deltagare ägde rum 15 september 1951 på Stadshotellet då det serverades sandwich, oxfilé, glass och goda viner till en kostnad av 13 kronor per person. Det var betydligt dyrare i år.

Mycket vatten har runnit i Norrtäljeån sedan 1951. Mycket arbete och många miljoner har samlats in under åren och pengarna har gått till både lokala, nationella och internationella hjälpärenden.

Med på vår jubileumsfest var fyra av klubbens ”äldsta” medlemmar, äldsta i bemärkelsen flest år i klubben. Anders Järnebeck från Svartnö som nästa år varit med 50 år i klubben, Bengt Johansson 47 år, Svante Elander 45 år, båda Norrtälje och Lars Mattson 43 år Norra Malma.

Under den trevliga kvällen hade flera talare anmält sig och först ut var Kerstin Jacobsson (Lions luciamamma). Kerstin höll ett varmt tal till klubben med minnen från tiden då maken Olle var medlem samt tackade för att klubben även tänker på och inbjuder änkor till avlidna Lions när det är festiviteter.

Lions distriktsguvenör Mats Gernandt framförde distriktets gratulationer till klubben och överräckte ett gåvobevis med 2 000 kronor insatt till Lions Clubs International Foundation för Ukraina. Mats Gernandt berömde Lions Norrtälje för att vara en mycket aktiv klubb och betonade att en Lionsklubb aldrig får bli gammal i betydelsen orkeslös utan måste ständigt vara beredd att möta nya utmaningar och söka vägar att fullgöra Lions syften. Lions Club Norrtälje är en pigg 70-åring, konstaterade Mats avslutningsvis.

Annons

Annons

God mat och gott att dricka fick feststämningen att vara på topp under kvällen. Inte minst då Ellinor Videfors med ackompanjatör underhöll och fick några dansanta par att ta sig en rejäl sväng om i bästa Let´s dance-stil. Se, det var ett 70-årsjubileum att minnas. Lions – vi hjälper!

Rolf Hammarberg, text och foto

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan