Annons

Annons

Annons

Annons

Norrtälje

Debatt
Demokrati innebär ansvar

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Bild: Tobias Bernander

Annons

Politikerna har sina partiers stadgar, som rättesnöre, när de utser de kandidater de vill att Folket ska rösta på vid valen till kommunen, Region Stockholm, Sveriges Riksdag och Europaparlamentet.

Denna glasklara ordning försöker nu en grupp dåligt pålästa anhängare på högerkanten dribbla med för att kunna peta KD:s ledande företrädare från hans uppdrag.

Annons

Inte undra på att hela havet stormar, när inte enbart någon enstaka politiker, utan även de, som folket förväntar sig ska vara kunniga i politiska spörsmål  korpar åt sig makten, nu genom att i förtid beröva den av folket valde Göte Waara hans position, vilket kan ses som rena rövarfasoner även bland personer med ansvar för att Sverige fungerar så som det anstår ett demokratiskt fosterland.

Annons

Det som hänt har dock det goda med sig att alla vakna väljare kan -  i god tid - före höstens val - sätta sig in i vilka kandidater, som är att lita på när det gäller Sveriges grundlagar.

Mina farhågor är dock att de etablerade politikernas maktbegär nu fått proportioner, svåra att bemästra, eftersom denna anstiftan till brott mot konstitutionen och kommunfullmäktiges beslut ser ut att passera utan någon annan åtgärd än det partikäbbel, som blivit mera regel än undantag.

Göte Waara är vald av folket och hans uppdrag är fastställt av Norrtälje kommunfullmäktige. Vanära dras inte enbart över en enda folkvald utan hela Kommunstyrelsen, ja rentav hela kommunen då kommunledningen ser ut att ha tigit och därmed samtyckt. Folkbildningen är helt klart på dekis.

Gun Svensson, Norrtälje

Annons

Annons

Till toppen av sidan