Annons

Annons

Annons

Annons

Länna glesbygd

Kocken Stina-Britt bjöd på festmåltid av skarv: ”Smaken är väldigt egen”

Skarvpizza, pulled skarv och snittar med skarvfärs stod uppdukade för middagsgäster i Lännagården. Kocken Stina-Britt Lundin har gjort en festmåltid av nyskjutna skarvar – men det kräver sina förberedelser:

– Skarvkött är väldigt torrt och mörkt, säger Stina-Britt, som testlagade i flera dagar innan hon bjöd på skärgårdsfågeln.

Kocken Stina-Britt Lundin blev mest nöjd med curryskarven.

Bild: Victoria Sid

Annons

I ena delen av lokalen står ett långbord klätt med svarta sopsäckar. På bordet ligger sju skarvar prydligt uppradade. Veterinären Torsten Mörner förklarar hur man får ut filéerna och låren genom att demonstrera på en av skarvarna. En doft av järn sprider sig i rummet.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 119 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan