Annons

Annons

Annons

Annons

Jävet i hamnen

Konsultföretagets larm efter avstängningarna i Hamnen: ”Kan försättas i situationer av rådlöshet”

Konsultföretaget Bylero slår larm till kommunen efter avstängningarna av två nyckelpersoner i Norrtälje Hamn. Anmälan ringar in att det uppstått ett hålrum i styrningen av det stora bostadsprojektet och pekar på risken för att deras konsulter kan försättas i ”rådlöshet”.

– Vi har försökt kraftsamla med de som är kvar i projektet och flera andra aktörer, bland annat jag själv, för att stötta upp, säger Anna Keskitalo, samhällsbyggnadsdirektör på Norrtälje kommun.

Text: 

Det gigantiska bostadsprojektet Norrtälje Hamn är i gungning. I drygt två månader har projektchefen och projektledaren varit borta från sina poster, och det skapar oro.

Bild: Lina Sköld

Annons

Två nyckelpersoner är borta från kommunens största bostadsprojekt Norrtälje Hamn. Den sista januari stängdes projektchefen och projektledaren av från sina tjänster efter att det visat sig att projektledaren godkänt fakturor på nära en halv miljon kronor från en konsult hon var gift med. Drygt två månader senare är det fortfarande oklart om hon kommer tillbaka till den tjänsten eller om någon ny ska ta över den viktiga rollen.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 119 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan