Annons

Annons

Annons

Norrtälje

Debatt
Sätter Bengt Ericsson upp konst i sitt hem som han inte gillar?

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Konstverk, liksom människor, har bara en chans att ge ett första intryck. Genom inlägg på sociala medier tycks det uppenbart att detta första intryck för den aktuella muralmålningen inte har varit särskilt positivt hos en stor del av Norrtäljes invånare.

Bengt Ericsson anser att man kan acceptera ett konstverk som allmänheten inte gillar, eftersom det kan omvärderas i efterhand (liksom Solsnäckan). Skulle Bengt Ericsson sätta upp konst i sitt eget hem på samma grunder, frågar Marianne Granath. Bilden är ett montage.

Annons

Annons

Bengt Ericsson (C) anser i en debattartikel att man kan acceptera ett konstverk som allmänheten inte gillar, eftersom det kan omvärderas i efterhand (liksom Solsnäckan). Skulle Bengt Ericsson sätta upp konst i sitt eget hem på samma grunder?

Låt ingen skugga falla över konstnären, hennes verk är säkert otroligt vackert på rätt plats, även om Bengt Ericsson låter ana sin egen tveksamhet genom att säga om den rosa färgen: ”det blir säkert en annan nyans när väggen står klar”.

Bengt Ericsson försöker i slutet av sin artikel tala om att ”vi politiker inte skall vara med och styra över konstverks utformning”. Jaså, och vad var då detta inlägg till för?

Mariann Granath, Norrtälje

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan