Annons

Annons

Annons

Norrtälje norr om ån

Debatt
Alla partier vill ha naturreservat i Färsna – inte bara C

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Färsna gård och området runtomkring är ett härligt friluftsområde. Och det är utmärkt att Färsna nu får status som ett kommunalt naturreservat – det råder det full politisk enighet om. När Bengt Ericsson och tre andra centerpartister skriver en debattartikel i Norrtelje Tidning kan man få intrycket av att det är Centerpartiets förslag - vilket kanske var avsikten med artikeln.

Annons

Annons

Färsna gård och området runtomkring är ett härligt friluftsområde. Men i tider av desinformation vill jag bara påpeka: alla partier står bakom förslaget, ingen har någon avvikande uppfattning, skriver Mats Wilzén.

Bild: Lina Sköld

Men i tider av desinformation vill jag bara påpeka: alla partier står bakom förslaget, ingen har någon avvikande uppfattning. I kultur- och fritidsnämnden var alla rörande eniga. Och beslutet kommer säkert att tas i konsensus.

Om Bengt Ericsson tror att det var Centerpartiet som först lanserade förslaget om naturreservat på Färsna får han gärna kontakta mig. Då kan vi gå igenom vem det var. Men också vem som fördröjde förslaget.

Varje ord i centerpartisternas artikel kan vi alla skriva under på. De finns nämligen med i tjänstemannautlåtandet för hur Färsna naturreservat ska skötas.

Men sista stycket i centerpartisternas artikel är ändå lite besynnerligt. Där står: "Centerpartiets målsättning är att efterlikna det småskogsbruk som förr bedrevs på Färsna...". Vilken överraskning. Har Centerpartiet en helt egen målsättning? Det känner vi andra inte till.

Men jag väljer att se artikeln från den positiva sidan, att det kanske betyder att Centerpartiet också i övrigt kan se värdet av ett varsamt kontinuitetsskogsbruk.

Mats Wilzén (MP), Söderbykarl, ledamot i kultur- och fritidsnämnden

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan