Annons

Annons

Annons

Innebandy

Prestigefyllt derby med meningsfullt syfte – NT sänder Väddö–Midas: ”Säsongens största match”

”Säsongens största match i Vikingahallen.”

Så beskriver hemmalaget Väddö IF själva fredagens derby mot Roslagskonkurrenten Midas IBK.

NT sänder matchen live för dig som är, eller blir, prenumerant.

Text: 

Bild: Jessica Eriksson

Annons

19.00 på fredag inleds Roslagsderbyt i Vikingahallen där tabellelvan Väddö tar emot sjuan Midas. En match som ofta brukar dra mycket publik och som betyder mycket för både spelare och ledare.

Du som är, eller blir, prenumerant på NT ser sändningen live på sajten från 18.40.

– Väddö mot Midas är ett riktigt klassikermöte inom Roslagsidrotten och givetvis hoppas vi på att få uppleva en minnesvärd batalj när lagen brakar in i varandra under fredagskvällen. Dessutom bjuder vi på ett matigt uppsnack som ni inte vill missa, säger NT:s sportredaktör Christopher Grönlund.

Annons

Annons

Einar Sköthagens Väddö möter Viktor Haeger Sjöströms Midas i fredagens livesända derby.

Bild: Jessica Eriksson

Hemmalaget Väddö kommer med en riktigt tung svit om nio raka förluster i bagaget, varav de senaste slutat 12–5 respektive 12–4 mot Tobo/Örbyhus och serieledande IBK Uppsala Teknologer.

Midas i sin tur kommer från en riktigt svidande förlust mot Storvreta, där man tappade en tidig ledning med 5–1 till förlust med 10–11.

När lagen möttes i höstas slutade kampen oavgjort efter att Viktor Haeger Sjöström kvitterat till 5–5 halvvägs in i den tredje perioden.

TV: Så såg det ut när lagen möttes i DM-gruppspelet 2020

Inbäddat innehåll

Förutom den sportsliga aspekten kommer mycket av fredagskvällens fokus ligga på den insamling som hemmalaget startat till förmån för organisationen Suicide Zero. Samtliga av kvällens intäkter kommer oavkortat till insamlingen och på sin facebooksida skriver Väddö IF att det ”är en fråga som ligger oss varmt om hjärtat och därför vill vi uppmärksamma det här i samband med säsongens största match i Vikingahallen.”

Annons

För att se matchen mellan Väddö och Midas måste du vara prenumerant på Norrtelje Tidning. Klicka här om du ännu inte är prenumerant, eller här för att logga in och få tillgång till allt material på norrteljetidning.se.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan