Annons

Annons

Annons

krönikaNorrtälje

Carl Juborg
Med Norrtelje Tidning XL blir ett starkt utbud – ännu starkare

Text

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Nu lanseras Norrtelje Tidning XL.

NT:s nya tidning som gör ett redan starkt utbud ännu starkare.

Häromdagen drabbades Roslagen precis som övriga landet av ett rejält snöoväder med strömavbrott, nedfallna träd och olyckor som följd. NT:s hjältar till tidningsbud via Prolog hade svårigheter med att leverera tidningen i tid med tanke på den utmanande väderleken och vägunderlaget.

Läsare hörde givetvis av sig till oss om det här, det ringde mycket och ofta i redaktionstelefonen, den dagen. Flera hämtade upp en papperstidning på redaktionen.

Vad vill jag då ha sagt med det här?

Jo, självklart ska tidningen levereras i tid men det blir återigen uppenbart att engagemanget för Norrtelje Tidning och att läsa papperstidningen varje dag är viktigt för så väldigt många.

Annons

Därför är det extra glädjande att nu kunna presentera en helt ny tidning idag - och göra ett redan starkt utbud - ännu starkare.

Annons

Norrtelje Tidning XL, vår nya räckviddsprodukt, kommer att landa i din brevlåda vid 18 tillfällen under 2022 och vår ambition är att innehållet ska överraska dig i varje nummer.

Uttrycket "räckviddsprodukt" är få bekanta med men bygger på att NT under året kommer att nå ut till både fast- och fritidshusboende via XL.

Richard Grandin, mångårig papperstidningsredaktör och skribent på NT och i projektgruppen för uppstarten av nya tidningen summerar så här när det gäller vad XL ska stå för:

– XL ska överraska och underhålla läsaren - i varje nummer. Vi ska vara pigga, nyfikna och ta historierna ett steg längre när vi har möjlighet. Nörda till det lite, emellanåt. Men vi vill också berätta historier som våra läsare kanske inte har hört tidigare samtidigt som vi vill berätta om det som händer här och nu, stort som smått, i vår del av landet.

Att underhålla är viktigt för en lokaltidning och att även just överraska när du får tidningen i din hand.

XL-redaktör Dennis Tihinen är inne på lite liknande tema när han naglar fast vad den här nya produkten ska bidra med.

– För dig som redan prenumererar på Norrtelje Tidning blir det här extra läsning. Vi fördjupar oss, lyfter blicken och tar ut svängarna – allt på samma gång.

Med Norrtelje Tidning XL får du ytterligare en produkt som du som annonsör kan nyttja för att nå ut med ditt budskap men där du också för en fördjupande journalistik.

Välkomna att höra av er till Norrtelje Tidning.

Annons

Vad tycker ni om den nya tidningen?

Annons

Vad vill ni läsa mer om?

Er röst är som alltid enormt viktig.

Carl Juborg, utgivare för XL.

Bild: Norrtelje Tidning

Utdrag ur Norrtelje Tidning XL - nummer 1

Rose Tillberg Mattsson.

XL:s förstasida.

NT besöker.

Hannah Klostermann.

Nostalgi med Micke Grann.

Dennis Tihinen, redaktör.

Annons

Fyrfemman.

100 skäl att älska Roslagen.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan