Annons

Annons

Annons

Annons

Norrtälje norr om ån

Insändare
Hur är det med brandsäkerheten i Norrtälje hamn?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Måna Jonsson Roos

Annons

Jag läser i torsdagens Norrtelje Tidning om detaljplan som spikats för Norrtälje hamn, med ännu fler lägenheter som skall byggas, med trevliga platser för odlingar och öppna portiker, som jag tror betyder öppna portaler osv.

Jag tänker direkt på brandfaran. Ju fler hus med dyra, tätbebyggda bostadsrätter och kanske hyreslägenheter som byggs, med tillhörande bl a pergolor, desto större är brandrisken. Med levande ljus som skapar trevnad och el-adapter till datorer och mobiltelefoner, som vi gjort oss beroende av, så ökar ju brandrisken!

Annons

Annons

När man bor på landet i ett öppet landskap, så tror jag inte många lockas av att vilja bo så här tätt inpå varann. Hur toppmodernt det än är i detta nybyggda bostadsområde så skulle inte jag våga bosätta mig där. Jag vill inte måla upp ett skräckscenario, men jag förstår, att hur man än planerar i en detaljplan som på denna plats, så tror jag inte brandrisken blir mindre för det. Hur är det med framkomligheten för räddningsfordon mm då restauranger med matgäster, som sitter nästan ute på gatan nedanför de stora höghusen, som måste flytta på sig snabbt om det skulle börja brinna i dessa många hus?

”Jag trivs bäst i öppna landskap - så att själen kan få ro.”

Thomas Sving

Läs även: Ny detaljplan i Norrtälje Hamn spikad – planer smids för kvarteret Smeden

Annons

Annons

Till toppen av sidan