Annons

Annons

Annons

Norrtälje

De är influerarna från kommunen som dominerar i sociala medier: ”Ser inte oss som makthavare”

Influencers har blivit vår tids nya reklampelare – förebilder och i vissa fall makthavare på sociala medier som tjänar pengar på sina eller andras varumärken.

I Norrtälje kommun når Jan Emanuel Johansson, Anna Kubel, Emily Slotte och kontot Veganskmatlåda stora skaror på Instagram.

– Vi ser inte oss som makthavare i den bemärkelsen men däremot som förebilder, säger Emma Oller Westerberg, 26, som driver Veganskmatlåda ihop med sin syster.

Text

Emma Oller Westerberg, 26, i sitt kök i Rimbo.”Vår filosofi är att man gör det man kan för en hållbar miljö. Vi äter bara veganskt, har inte nöjesflugit privat på flera år och handlar våra kläder på secondhand. Min sambos bensinbil används vid behov. De allra flesta resor till mitt jobb i Uppsala gör jag med buss”.

Bild: Fredrik Samuelson

Annons

NT har kartlagt vilka influerare på Instagram som bor i Norrtälje kommun. Inredarna Anna Kubel och Emily Slotte har 150 000 respektive 116 000 följare. De får dock se sig slagna i följarantal av entreprenören Jan Emanuel Johansson, som har 204 000. När Medieakademin nyligen rankade de mäktigaste svenskarna på Instagram hamnade han på 48:e plats.

0 kren månad

Läs vidare med Digital

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 129 kr/månad. Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på norrteljetidning.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan