Annons

Annons

Annons

Padel

Här är NT:s nya livesportsatsning – sänder toppmöte i padel med profilduo: ”Vuxit explosionsartat”

Efter stora satsningar på fotbollen tar NT nu nästa kliv när det gäller livesänd sportbevakning.

På söndag kan du som är prenumerant se livesänd padel på norrteljetidning.se och i appen.

– Det här ska bli superspännande, säger Christopher Grönlund, sportredaktör på Norrtelje Tidning.

Text

Sporten direktsänder padel i helgen när det vankas seriespel i Norrtälje.

Bild: Christopher Grönlund

Annons

De senaste åren har Norrtelje Tidning satsat stort på livesänd idrott. Allt från fotboll och innebandy, till isracing och handboll har visats på sajten och i appen.

Nu är det dags för nästa sport att kliva in i värmen. På söndag, med start klockan 15.30, kommer NT att livesända två seriematcher i padel. Och först ut är toppmötet mellan Ken Tollbring/Martin Hagman och William Falk/Isak Bäckman (Mikael Ridderdal skulle ha spelat från början, men på grund av covid-19 ersätter Isak Bäckman honom).

– Padel har ju onekligen vuxit explosionsartat de senaste åren och även vi på NT-sporten har märkt av det växande intresset när vi skrivit om sporten. En av våra absolut största drivkrafter är att direktsända så mycket sport som möjligt och därför känns det givet att nu ta padelbevakningen till nästa nivå i och med denna livesatsning. Att matchen i fråga dessutom innefattar en av Roslagens absolut största bollbegåvningar, Rimbo HK-stjärnan Ken Tollbring, drar inte direkt ner förväntningarna. Det här ska bli superspännande, säger Christopher Grönlund, sportredaktör på Norrtelje Tidning.

Annons

Annons

Ken Tollbring och Martin Hagman kommer att lira under söndagens sändning.

Bild: Christopher Grönlund

Tollbring bildar lag med MK Rimos mångåriga rallyprofil Martin Hagman. Sändningen från den nyöppnade padelhallen startar 15.25 på söndag och matchen kommer att kommenteras av sportens reporter Martin Lidholm tillsammans med en expert i form av Jonas Wallmo.

– Man kan förvänta sig att få se väldigt bra padel på lokal nivå och jag vill mena att den står sig väldigt bra även om vi pratar Stockholmsmässigt. Ken och Martin är ju favoriter och har väl alltid varit ett steg längre fram än övriga. Samtidigt växer padeln hela tiden och i takt med att folk lirar mer så börjar också avståndet att krympa lite.

– Intresset är enormt och det är en tacksam sport att titta på. Handbollen är ju överlägsen som TV-sport, men jag skulle vilja hävda att padel konkurrerar med exempelvis fotboll alla dagar i veckan rent underhållningsmässigt. Så det här kommer bli en väldigt intressant match att följa om man inte har vägarna förbi, säger Wallmo.

Jonas Wallmo, hallchef vid Norrtälje Padel Club, kommer att agera expert.

Bild: Christopher Grönlund

Matchen i fråga kan ses som en seriefinal mellan ettan (Tollbring/Hagman) och tvåan (Falk/Ridderdal) i Norrtälje Padel Clubs division 1-serie, där lagen spelar tre omgångar med fem matcher i varje omgång.

Annons

– Ja, Ken och Martin är ju favoriter som sagt, men där bakom är det tajt och "Micke" och William har abbonerat på andraplatsen rätt länge. Så man kan se det här som en inofficiell seriefinal, även om det är först i match 11-15 som tabellplaceringarna ska spikas, förklarar Wallmo och flikar in att tabellen haltar på grund av uppskjutna matcher i och med covid-19.

Annons

Matchen spelas över tre set och ska vara avgjord inom 90 minuter. Är matchen inte över när klockan ringer stannar man resultattavlan och spikar det aktuella resultatet just där och då.

Med start 17.00 sänds sedan ytterligare en seriematch – där Wallmo, tillsammans med padeltränaren Maria Picio, möter Emil Sköld och Linus Thor i samma division.

– Det kommer att bli en tajt historia. Senast vi mötte dem så vann de över oss, men dessförinnan var vi det starkare laget. Det känns som det kan bli en väldigt jämn historia, skrattar Wallmo.

NT planerar att sända fler padelmatcher från Roslagens olika hallar, däribland Padel United - mer information kommer. Håll utkik! För att se matcherna måste du vara prenumerant på Norrtelje Tidning. Något du enkelt blir genom att klicka här. Är du redan prenumerant så kan du klicka här för att logga in och få tillgång till all livesänd sport på norrteljetidning.se.

Läs även: Klubben som vill ta padeln till nästa nivå – genom tydlig satsning: ”Ingen hajp längre”

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan