Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Gör parkeringar längs vägen till Bergstugan istället

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Jag tog en söndagspromenad till Bergsstugan, men blev bekymrad över att i princip alla träd på höger sida längs vägen fram var markerade med orange, blått, vitt samt gult kabelmarkeringsband som om en förskoleklass lekt i skogen.

Nu vet inte jag vad dessa markeringar betyder men allt tyder på att all gran, tall, björk, körsbär, sälg mm skall fällas för att göra plats för en parkering som nämns på kommuns hemsida, det nämns inte hur många parkeringsplatser det ska bli. För man har ingen planritning så att man kan skapa sig en bild hur planerna är. Men jag gissar på 50-100 platser.

Annons

Annons

När jag har ätit lunch på Bergsstugan så har det varit max 25 bilar parkerade runt omkring, så kommunen satsar stort, men med det resultatet att allt som villatomterna innanför har dolt i bakkant på sina tomter, bodar, komposter rishögar mm hamnar på första parkett, inget man behöver göra synligt för alla. Men parkeringar kommer det säkert att finnas i överflöd och mer därtill.

Varför inte bara bredda vägen ordentligt och göra parkeringar längs med vägen, men det är väl för billigt och enkelt dessutom skulle en massa koldioxidslukande grönska kunna lämnas kvar för allas trivsel.

Tyvärr är det man kommer fram till i slutet av vägen ett hus med ett rejält eftersatt underhåll. Ska inte själva Bergsstugan rustas så förtar det känslan av platsen, det känns sunkigt, tyvärr.

Om parkeringar med mera är ett led i Norrtäljes 400-års jubileum så är det för sent.

Den 29-Mars smäller det!

Luttrad Rospigg

Annons

Annons

Till toppen av sidan