Annons

Annons

Annons

Norrtälje

Debatt
Sjukhuschefernas höga lönehöjningar är riskabla

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Att flera sjukhusdirektörer och toppchefer i Region Stockholms sjukvård har fått löneökningar på upp till 12 procent sticker i ögonen samtidigt som regionens sjuksköterskor fick i snitt 2,8 procent i löneökning under 2021 (Dagens Nyheter 13 januari 2022). Ett rejält lönelyft till Karolinska universitetssjukhusets direktör Björn Zoëga som inte blygs över en månadslön på 270 000 kronor.

Att ledningen nonchalerar att det sänder dåliga signaler när cheferna tillåter sig ett lönepåslag som sticker ut i förhållande till personalen på golvet är häpnadsväckande. Det är personalen på golvet som burit pandemin på sina axlar. När pandemin nu blossat upp igen är det en uttröttad och besviken sjukvårdspersonal som förväntas leverera igen.

Annons

Det sticker i ögonen att flera sjukhusdirektörer och toppchefer i Region Stockholms sjukvård har fått löneökningar på upp till 12 procent. Karolinska universitetssjukhusets direktör Björn Zoëga blygs inte över en månadslön på 270 000 kronor, skriver Gabriel Kroon och Britt-Marie Canhasi. Foto: Lisa Arfwidsson, TT.

Annons

Karolinska har under flera år brottats med personalflykt och enbart under pandemin har cirka 20 procent av IVA-sjuksköterskorna slutat och ett 40-tal sjuksköterskor har sagt upp sig. Bemanningsläget beskrevs som svårt så sent som sommaren 2021 (Dagens Nyheter 18 juni 2021). Det är riskabelt att så snart efter ett stort personaltapp belöna Björn Zoëga för att framgångsrikt ha levererat på sitt uppdrag, och för att ha vänt underskott till överskott för Karolinska universitetssjukhuset. Framgång riskerar att vändas till motgång vid allt för korta tidsperspektiv. Snabba belöningar kan minska drivkraften att fortsätta leverera så fort belöningen uteblir hävdar ett japanskt forskarteam.

Innan krisen i förlossningsvården som kulminerade i massuppsägningar bland barnmorskorna knappt har svalnat riskerar orättvisa lönehöjningar att ge syre till en ny brasa bland sjuksköterskorna.

Till skillnad från andra regioner har den blågröna majoriteten i samråd med Socialdemokraterna skapat så kallade professionella sjukhusstyrelser utan politisk insyn och utan möjlighet för politiker att delta i beslut. Regionfullmäktige utser sjukhusstyrelsen som fattar övergripande beslut och utser VD för sjukhuset. Sedan 2016 har Södersjukhuset, Södertälje sjukhus och Danderyds sjukhus samma styrelse.

Annons

Annons

Utan politisk representation i sjukhusens styrelser minskar insynen och förståelsen för sjukhusens situation. Sverigedemokraterna vill att ett antal styrelseproffs i sjukhusens styrelse ersätts av regionpolitiker från samtliga partier samt fler representanter från vårdprofessionen. Regionpolitiker har det yttersta ansvaret för sjukhusen. Utan politisk representation i deras styrelser kan de hålla ansvaret på en armlängds avstånd.

Gabriel Kroon (SD), gruppledare Region Stockholm

Britt-Mari Canhasi (SD), ledamot i KSON (Kommunalförbundet sjukvård och omsorg i Norrtälje), sjukvårdspolitiker Region Stockholm

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan