Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Skönt att se Konsthallen full av folk – när den annars är så bedrövligt tom

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Skönt att se Konsthallen full av folk. Så sorgligt att den annars är så bedrövligt tom. Det skriver insändarskribenten.

Annons

”Låt julsalongen fylla Konsthallen varje år”, löd Bengt Annebäcks e-förslag till kommunen i Norrtelje Tidning den 23 juni 2020. Jag sparade artikeln och återfann den först nu med Annebäcks bild. Då kände jag med glädje igen honom. Han hade vänt sig i en tidigare artikel mot den ”svåra konst”, som Konsthallens ledning vanligtvis bjuder Norrtäljes invånare på.

Annons

Om hans förslag skulle få 25 röster, skulle förslaget handläggas av kommunen. Har detta hänt för Julsalongen som är i full gång nu till den 15 januari? Konsthallens chef anser i Annebäcks artikel att det är bättre med vartannat år. Ingen förklaring ges varför bättre. Vi får heller inte veta hur diskussionen gått, bara att den gått. Hon ville också ha en jurybedömd julsalong i så fall. Då skulle ju risken bli att vissa amatörer inte skulle bli godkända att delta. Är det så nu att Annebäck fått gehör för sina sunda och välkomnande idéer? I år har det heller inte varit begränsningar på verkens storlek, vilket jag tror varit väldigt trösterikt för dem som målat på stora ytor.

Annons

Årets julsalong är mycket fint hängd. Fantastiska begripliga skulpturer och målningar på alla väggar. Färg och glädje. Min favorit blev ett landskap med en bäck och kala träd, en air av vår som anas, vilket jag aldrig kan motstå. Ett ansikte med sprakande färger runt omkring lyser upp en vägg och Guds finger i vertikal tappning kittlar hjärnan. Skönt att se Konsthallen full av folk. Så sorgligt att den annars är så bedrövligt tom.

Eva Kroon-Bisenius

Annons

Annons

Till toppen av sidan