Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Distriktssköterska: ”Lätt att bestämma när man inte arbetar på golvet”

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Lina Sköld

Annons

Det pratas väldigt lite om primärvården i dessa coronatider. Trots ett högt söktryck och uppskjuten vård att ta hand om. En bidragande orsak till det ansträngda läget med vårdcentralernas arbete att ta hand om vaccinationer mot covid-19.

Sedan tidigare har vi i primärvården ett tufft grunduppdrag att avlasta akutmottagningarna men som det ser ut idag är telefonkön fylld efter en halvdag. Detta på grund av frågor om covid och vaccinationer. De svårast sjuka patienterna som vill nå oss kommer ej fram i telefonkön.

Annons

Annons

Att lägga vaccinationsuppdrag på vårdcentralerna kommer att leda till undanträngning av annan vård om vi dessutom skall ha ett vaccinationsuppdrag utöver de uppdrag vi redan har.

Vi ansvarar för SÄBO och hemsjukvårdspatienter men alla andra utöver detta? Som har svårt att förstå hur man bokar via en app. Personal som dagligen blir utskällda på grund av patienternas missnöje och ibland verbala hot skapar ännu mer sjukskrivningar.

Har Region Stockholm tänkt på detta? För patienterna har ingen förståelse... Som vanligt bestäms riktlinjer utan att se konsekvenser. Lätt att sitta i en region och bestämma när man inte arbetar på golvet. Lycka till akutmottagningar och slutenvård som får ta hand om våra primärvårdspatienter!

Distriktssköterska i primärvård

Annons

Annons

Till toppen av sidan