Annons

Annons

Annons

Annons

krönikaNorrtälje

Carl Juborg
Det är ett löfte inför valåret 2022

Norrtelje Tidning kliver in i värmen på Rimbogrillen. Beställer en mosbricka med en grillad och räksallad. Ägarduon Magnus och Annan hälsar glatt och välkomnar en annan till debutbesöket grillen.

På tidningshängaren hittar vi NT och utgåvan per den 17 december.

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Debatten om Internationella Engelska Skolan och etablering i kommunen har bidragit till flera publiceringar och en rad debattartiklar.

Annons

Norrtelje Tidnings pappersutgåva gör ju ofta det, syns till på offentliga platser och hos olika företag. NT har som bekant varit en del av rospiggarnas liv och medvetande i snart 142 år sedan starten 1880.

I samma sekund som Magnus serverar den utsökta korv med mos-brickan, i en fin liten låda för avhämtning, bestämmer jag mig för att här måste jag sitta kvar och känna av den familjära stämningen.

I samband med läsarsurret på grillen slår det mig på nytt att NT betyder så mycket för så många. Vi är den där kompisen som skapar trygghet och står på invånarnas sida när det gäller att granska kärnfrågor inför ett stundande val.

NT:s själ är att överraska, skapa engagemang men också att gräva djupare, inte enbart att skrapa på ytan.

Annons

En av besökarna på gatuköket tycker att vi ska titta närmare på hur lokalinvånarna ser på tryggheten nattetid i ett specifikt område. En annan vill se att vi gör ett näringslivsknäck om en framgångsrik företagsledare som finns vägg i vägg med grillen.

Annons

Tittar vi på den läsarenkät NT genomfört finns ämnet näringsliv samt personliga porträtt med människor på orten med högt upp på listan när det gäller fokusområden. Ett annat är trafik och infrastruktur. I Rimbo är framtiden för väg 77 ett hett samtalsämne vid varje frukostbord och i alla fikarum.

Under 2022 ska NT bli ännu bättre på och fortsätta med att prioritera den fråga som berör dig och som träffar dig rakt i bröstet.

Såna här läsarsamtal, som de på gatuköket, är också återkommande när Norrtelje Tidning rör sig ute på fältet.

Det visar på hur stor betydelse vi också har och vad arbetet NT:s redaktion bidrar med då de 365 dagar om året jobbar för att belysa just din hjärtefråga.

På grillen talar vi också kort om Norrtelje Tidnings betydelse för dem i sin specifika vardag och de Rimbobor som slår sig ner över en tunnbrödsrulle - bara för ta tillfället att läsa tidningen.

NT:s ambition är givetvis att fler ska hitta ett tilltalande paket inom våra prenumerationserbjudanden men det är lika viktigt att vi kan ta ut innehållet till alla - för att väcka en tanke om att bli en del av stora skara som samlas runt vår lägereld varje dag.

Det är inte första gången vi återkommer till ordet räckvidd. Men vi upprepar det gärna eftersom det bevisar och förstärker bilden av att vi är en primär nyhetskälla i Norrtälje kommun.

Det är idag tusentals människor som bläddrar igenom tidningssidorna, scrollar i nyhetsappen och svajpar fram sidorna i läsplattan.

Enligt Kantar Sifo och Orvesto Konsuments senaste mätning har vi en daglig räckvidd på 53 000 personer varje dag. Enkätsvaren bygger just på konsumtion på daglig basis och i olika hushåll - men även ute på byn, likt kunderna som besöker på Rimbogrillen. Alla får de svara på enkätfrågor om i vilka kanaler och hur ofta som konsumerat NT i närtid.

Annons

Annons

Utöver fina räckviddssiffror, där digitala plattformar och papperstidningen ingår kan vi för andra året i rad stoltsera med en digital tillväxt på närmare 14 % under 2021. NT:s kunder blir fler och de blir det på grund av att det finns ett intresse för att konsumera lokaljournalistik som gör skillnad.

Ett exempel är årets största avslöjande i NT:s regi och 0egentligheterna som kom fram i granskningen av den kommunala verksamheten Grindstugan. Vi är samtidigt alltid på plats där det händer, nyhetshändelser och dess närvaro är viktigt för en så stor och anrik aktör som Norrtelje Tidning.

Den 3 maj brann förskolan Växtriket ner till grunden och på bara några timmar stod det klart att 37 barn saknade en förskoleplats nästa dag. Norrtelje Tidning var ensam lokalmedia på plats den aktuella natten och dagen efter för att ge kommuninvånarna senaste nytt om den tragiska branden.

När nyhetsnotisen damp ner i mobiltelefonen för några veckor sedan om att polisen gripit en "ukrainsk dödspatrull" i Bergshamra varvade NT:s nyhetsorganisation upp på alla cylindrar för att några timmar senare säkra övervakningsbilderna från den bensinstation där gripandet skedde.

Ett arbete att vara stolt över och publiceringen hos NT lyftes också fram och uppmärksammades av flera stora rikstäckande mediehus. Det är varumärkesstärkande att vara först, det är viktigast att allt är rätt och riktigt, men vi på NT kommer alltid vara där och ta kampen när nyhetsläget är av nationellt intresse.

En detalj som är viktig att komma ihåg och som vi arbetar mycket med är att sätta agendan varje dag. När nyheten om att "Vi på Saltkråkan" skulle spelas in i ny version damp ner i april fullkomligen regnade det ut olika textvinklar med pigga anslag från kultur- och nöjesredaktionen. En pigg lista om vilka skådespelare som skulle spela vilken karaktär togs fram och papperstidningsredaktör Richard Grandin satte också ihop en idag klassisk tidningsetta prydd med "Tjorven" och "Farbror Melker."

Annons

Annons

Norrtelje Tidning ska alltid stå för den här ovan nämnda bredden.

Men vi ska samtidigt ska ligga nära och belysa pandemin fortsätta utmaningar och vi ska låta just dig få chansen att berätta om ämnen som ligger dig varmt om hjärtat.

Det är ett löfte inför valåret 2022.

Har du tips på vad Norrtelje Tidning ska granska eller titta närmare på under valåret 2022? Hör av er på tipsa@norrteljetidning.se

Ett urval bland många minnesvärda NT-rubriker under 2021

Grannfejden i Västernäs engagerade läsarna under vintern 2021.

NT:s avslöjande om den kommunala verksamheten Grindstugan har renderat i över 30 publiceringar. Grindstugan togs senare över av Stadsmissionen.

Norrtelje Tidning granskade den kommunala verksamheten Grindstugan under 2021.

Många läsare hörde av sig om liknande problem när NT inledde publiceringarna om taxiproblematiken i kommunen. Ivar väntade i sex timmar, innan NT ryckte ut.

Norrtelje Tidnings reporterteam kunde visa på missförhållanden med koppling arbetsmiljön på Norrtäljeanstalten via en granskning under hösten 2021.

NT publicerade ett större dokument om Löparö-konflikten. Ett stort antal personer vittnade om bråket på ön.

Annons

I januari avslöjade NT brister hos Bergkvara buss.

Annons

NT har i flera omgångar granskat och avslöjat brister hos Bergkvara buss som inte fullföljt avtalet med kommunen.

NT tog upp Rospiggarnas hjärtefrågor med ett år till valet.

En misstänkt liga greps i Bergshamra. NT kunde visa bilder från tillfället.

Ny version av Saltkråkan var en stor nyhet i våras.

Annons

Annons

Till toppen av sidan