Annons

Annons

Annons

Anrika klubbar

TV-satsningen fortsätter – Anrika Klubbar med SIF Norrtelje på annandagen: ”Vill lyfta historien”

Under 2021 besökte Sporten ett gäng idrottsföreningar i TV-satsningen Anrika Klubbar.

Nu kommer nästa avsnitt – när annandagsmötet mellan SIF Norrtelje och Örebro SK Ungdom ramas in med gäster från SIF Norrtelje och föregångarna Spillersboda IF och Norrtelje BF.

– Roslagens bandyhistoria sticker ut på flera sätt och den vill vi lyfta dagen till ära, säger Sportens Christopher Grönlund.

Text

Annons

Under våren och sommaren 2021 besökte Sporten Rånäs IF, Roslagsbro IF och Rö IK i en ny TV-satsning som fick namnet ”Anrika Klubbar”.

Nu fortsätter resan ut i Roslagen för att porträttera nya idrottsföreningar – och under annandagen har stunden kommit till SIF Norrtelje.

Julen, och inte minst 26 december, är traditionsenlig och i det närmaste helig för svensk bandy.

Annons

Därför kommer Sporten att rama in mötet SIF Norrtelje–Örebro SK Ungdom på Norrtälje IP genom att direktsända ett studioprogram inför matchen med gäster.

Annons

Stefan Falk och Johnny Granberg gästar studion. Foto: Måna Jonsson Roos/Anders Sjöberg

Bild: Måna Jonsson Roos

Sportens Christopher Grönlund programleder försnacket och han hoppas att det ska bli den perfekta uppladdningen inför ett spännande möte.

– Roslagens bandyhistoria sticker ju ut på flera sätt och den vill vi lyfta dagen till ära. Det är inte alla ställen som har haft två framgångsrika och rivaliserande bandyklubbar som sedan slogs ihop till en och samma förening. Samtidigt var det inte speciellt länge sedan Spillersboda IF och Norrtelje BF gjorde upp i stenhårda bataljer på just annandagen. Dit är tanken att vi ska resa tillbaka, säger han.

Det kommer att bli en vandring kring minnenas allé – och bland annat diskussion kring annandagsderbyna mellan Spillersboda och Wettershaga/Norrtelje BF. Foto: Anders Sjöberg

Därför kommer representanter från så väl Spillersboda som Norrtelje (tidigare Wettershaga GoIF) att gästa studion för att berätta om hur de upplevde tiderna när Roslagens bandystjärnor stod i zenit.

Därefter sänder Sporten SIF Norrteljes match i sin helhet.

– Så det är bara att hänga med oss under hela söndagseftermiddagen, säger Grönlund.

Sändningen drar igång klockan 13.00 på söndagen 26 december.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan