Annons

Annons

Annons

Norrtälje

Debatt
Vänsterpartiet lade inte en egen budget

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Vi är medvetna om att det kommer att komma andra repliker på Robert Beronius replik, men vi som var på plats som ordinarie ledamöter för Vänsterpartiet, och säkert också många av de övriga i möteslokalen, uppfattade våra tilläggsförslag på ett annat sätt än Robert Beronius.

Annons

Annons

Vi, och säkert också många av de övriga i möteslokalen under budgetfullmäktige, uppfattade våra tilläggsförslag på ett annat sätt än Robert Beronius, skriver Britt-Mari Bardon, Jessica Hilwëyn och Ola Nordstrand.

Bild: Tobias Bernander

Han kanske inte var i möteslokalen då vår gruppledare Britt-Mari Bardon presenterade delar av våra tilläggsförslag och yrkade bifall till Socialdemokraternas budgetförslag med våra tillägg, men det var mycket tydligt att det var just tilläggsförslag och inte en egen budget. Att den skulle behandlas som en egen budget var kommunfullmäktiges ordförandes förslag och då blir den plötsligt väldigt futtig då våra 34,5 miljoner kronor inte räcker speciellt långt.

Vi valde att lägga överskottsmålet på 1,5 procent jämfört med Socialdemokraternas 2,3 procent just för att vi ville lägga lite mer på vissa insatser som vi anser behöver mer resurser för att fungera tillfredställande och fick då loss cirka 32 miljoner koronor mer. Vi investerar i stället för att spara mer till oförutsedda kostnader, som överskottsmålet ska vara till för och inte ösa ur då budgeten inte håller.

Dessutom valde vi, med stöd av kommunens ersättningsbestämmelser, att plocka bort en del kommunal- och oppositionsråd då vi anser att sju stycken är väl många och då fick vi ytterligare 2,5 miljoner att röra oss med.

Annons

Vi känner, tvärtemot Robert Beronius, att det hade varit bra för välfärden, för våra invånare och framtida generationer om Socialdemokraternas budgetförslag med våra tillägg hade blivit det förslag som gick igenom.

Britt-Mari Bardon (V)

Jessica Hilwëyn (V)

Ola Nordstrand (V)

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan