Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Norrtälje

Debatt
Kontrollen av frukten på fullmäktige ska bli bättre

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Av den frukt som serverades på fullmäktigemötet 15 november var det bara melonerna som inte var ekologiska, skriver kommunfullmäktiges presidium. Foto: Leif R Jansson, TT.

Annons

Mats Wilzén (MP) skriver i en debattartikel "Vi måste ta kommunens miljöbeslut på allvar" att den frukt som bjöds på vid senaste fullmäktigemötet var ”importerad besprutad frukt från Syd- och Latinamerika”.

Annons

Kommunkansliet beställer alltid ekologisk och rättvisemärkt frukt. Det står tydligt på beställningarna.

Annons

Kansliet har varit i kontakt med Sportrestauranger angående frukten på kommunfullmäktige den 15 november där det hade påpekats att frukten ej var ekologisk. Sportrestauranger meddelar att företaget alltid beställer ekologisk frukt till alla sammanträden.

Denna gång hade företaget även beställt melon vilket Sportrestauranger nu i efterhand ser på leveransbekräftelsen ej var ekologisk. Företaget ber så mycket om ursäkt för detta och säger att man ska ha bättre koll på detta framöver.

All övrig frukt var alltså ekologisk enligt restaurangen.

Nils Matsson (M), ordförande kommunfullmäktige

Lenneke Sundblom (S), förste vice ordförande kommunfullmäktige

Åsa Wärlinder (C), andre vice ordförande kommunfullmäktige

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy