Annons

Annons

Annons

Från Malmen till Schaktet

Dramatik, nyheter och rykten – ny podcast om Roslagsfotbollen

Efter den stora satsningen på livesänd fotboll i sommar kommer nästa fotbollsdrag från Norrtelje Tidning.
Nu lanseras podcasten "Från Malmen till Schaktet".

– Vi tar bevakningen till nästa nivå, säger Christopher Grönlund, sportreporter på NT.

Text

Christopher Grönlund och Martin Lidholm lanserar podcasten "Från Malmen till Schaktet".

Annons

Under 2021 lanserade NT-sporten #InsideRospiggarna – en podcast med fokus på Roslagens speedwayklubb där syftet är att låta publiken och lyssnarna komma ännu närmare Hallstaviksgänget.

Nu kommer nästa satsning, den här gången genom Norrtelje Tidnings fotbollspodcast, "Från Malmen till Schaktet". Podcasten kommer att fokusera på Roslagsfotbollen och premiäravsnittet tar avstamp i fotbollssäsongen 2021.

– Den här podcasten ska vara varje fotbollsintresserads givna verktyg för att stilla abstinensen som uppstår när en säsong är över, säger NT-sportens Christopher Grönlund som kommer hålla i satsningen tillsammans med kollegan Martin Lidholm.

Annons

Rådmansös avancemang till division 3 är en av många snackisar den här säsongen. Lagets uppbyggnad kommer vara i fokus i NT-sportens nya podcast "Från Malmen till Schaktet".

Annons

Norrtelje Tidning har visat runt 50 livesända matcher bara den här säsongen, merparten är fotbollsmatcher där massor av nya kunder tillkommit under säsongen. För att stilla fotbollssuget kommer lyssnarna i Från Malmen till Schaktet bjudas på tillbakablickar, analyser och utmärkelser varvat med utomstående röster från spelare och ledare från de olika klubbarna.

– Tanken är att vi ska summera säsongen 2021 och förhoppningsvis kan vi skapa galastämning i lyssnarnas öron, säger Christopher Grönlund, sportreporter på NT.

Rimbo IF ombyggnation i division 1 är i fokus när den nya podcasten "Från Malmen till Schaktet" har premiär.

Bild: Karin Johansson

Från Malmen till Schaktets första avsnitt lanseras inom kort, därefter kommer nya avsnitt läggas ut med jämna mellanrum under vintern och försäsongen 2022.

– Det kommer bli mycket sillysurr, intervjuer med intressanta figurer och en och annan tillbakablick, utlovar Christopher Grönlund.

Nu är säsongens sista match spelad i Roslagsfotbollen, nämligen den mellan Uppsala-Kurd och BKV Norrtälje den 20 november. Den matchen kommer analyseras, precis som rysaren mellan Rimbo och Avesta.

Utöver det, vad väntar i pilotavsnittet?

– På något sätt ska vi försöka ta ner hela säsongen 2021 och koka ner den till en liten fotbollsgala. Vi kommer att lyfta fram saker som stuckit ut under säsongen och dela ut en del utmärkelser. Bland annat kommer vi ta ut säsongens drömelva bestående av både dam- och herrspelare.

Annons

Annons

Finns det någon spelare som är given där?

– Det är svårt att inte nämna en sådan som Elina Jansson i Häverödal. Hon kom från ingenstans och gjorde 15 mål på 8 matcher som i slutändan ledde till att HSK återigen ska angöra division 3.

Podcasten lanseras den 25 november. Avsnittet kommer att publiceras här på sajten men finns också tillgängliga på Itunes, Spotify och där poddar finns.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan