Annons

Annons

Annons

Annons

Mathems leveranser i hemtjänsten

Insändare
Skamlig hantering av matleveranser

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Varför får man inget kvitto på det man handlat. Det, bland annat, undrar insändarskribenten.

Annons

Min mor som är kund sedan flera år tillbaka var precis som Elov Edström i nyhetsartikeln den 2 november mycket nöjd med hemtjänsten Tiohundra som handlade till henne en gång i veckan.

Annons

Sedan en dryg månad tillbaka, när Mathem levererar maten, har mor ingen möjlighet att se vilka varor som finns att handla och dessutom inte tillgång till vad varorna kostar. Detta eftersom mor inte har något internet och det finns säkert fler än hon som saknar den möjligheten.

Annons

Inte nog med detta så har hennes bonus och procent på varorna försvunnit som hon hade tidigare när hemtjänsten handlade från de lokala butikerna i Norrtälje.

När Mathem levererar varorna en gång i veckan får hon inget kvitto på det hon handlat. Är detta verkligen lagligt? Hur ska hon kunna reklamera en vara utan kvitto och utan tillgång till internet? Är detta rätt att hon efter en månad får en faktura på vad hon handlat och då först får se vad varorna kostar?

Jesper Kyrk verksamhetschef för hemtjänsten Tiohundra tycker det fungerar bra med den nya matleverantören. Undrar om han skulle tycka det om han inte kunde se vad han ska handla och dessutom inga priser på varorna.

Jag har stor förståelse att det underlättar arbetet för hemtjänstpersonalen och att de inte behöver använda kundens kort eller kontanter. Jesper Kyrk säger att de sparar in bilresor och att det blir en ekonomisk vinst för företaget. Att kundens möjlighet att inte kunna se varor, priser och få ett kvitto på de handlar verkar inte ha någon betydelse.

Jesper Kyrk påstår också att det är en miljöaspekt att de inte behöver använda sina egna bilar samtidigt som han säger att de underlättar för hemtjänstpersonalen att inte behöva cykla med tunga varor på styret. Att köra runt till 130 kunder med en lastbil från Stockholm vad är det för miljöaspekt?

Annons

Annons

Jesper Kyrk påstår att hemtjänstpersonalen hjälper till att packa in varorna i samband med att annat besök vilket inte heller fungerar.

Skamligt att ta bort handlingsmöjligheten för den äldre generationen i Norrtälje kommun.

Carina Holmström, en besviken dotter i Boden

Annons

Annons

Till toppen av sidan