AnnonsRoslagens Sparbank

Så ska du tänka på bostadsmarknaden i höst: "Händer mycket just nu"

Bostadsmarknaden i Norrtälje kommun är het. På Roslagens Sparbank finns all kompetens du kan behöva – oavsett om du ska sälja eller köpa en bostad. – Vi ser att fler och fler vill bosätta sig här, det är riktigt kul, säger privatrådgivaren Jenny Linde-Wiberg.

Bostadsmarknaden i Norrtälje är het och avståndet till Stockholm krymper.

Hösten är här på riktigt och på bostadsmarknaden rullar det på i full fart. Att få tag på en hyresrätt i Norrtälje kommun är svårt och köerna är långa. Trycket på hus, fritidshus och bostadsrätter är högt och har så varit över lång tid. Priserna fortsätter också att stiga i hela landet. Mellan augusti 2020 och augusti 2021 steg priserna på villor med hela 21 procent i Norrtälje.

Inte minst har coronapandemin gjort att människor omvärderat sin vardag och fått upp ögonen för möjligheten att till exempel jobba i Stockholm, och bo i Norrtälje.

– Avståndet till Stockholm krymper och vi ser att fler och fler vill bosätta sig här, det är riktigt kul. Priserna på bostäder har gått upp även i vår kommun, men än så länge är de lägre än i storstäderna och man får mer för pengarna. Det är enkelt att pendla de sju milen, säger Jenny Linde-Wiberg som jobbar som privatrådgivare på Roslagens Sparbank.

Hon berättar att intresset för framförallt fritidshus har varit extra stort ett tag.

– Vår marknad är lite speciell eftersom vi har så otroligt många fritidshus i kommunen. För många kunder från Stockholm är det naturligt att jobba mer från sitt fritidshus eller att till och med flytta ut permanent till huset på landet. Då kontaktar de oss för att låna pengar till att göra de justeringar som behövs för att kunna bo i fritidshuset året runt.

Läs mer och ansök om bolån hos Roslagens Sparbank här

Priserna på fritidshusen i Norrtälje har också ökat kraftigt det senaste året. Mellan augusti 2020 och augusti 2021 ökade priserna med hela 24,1 procent. Medelpriset för ett fritidshus i Norrtälje ligger nu på 2 681 000 kronor.

Jenny Linde-Wiberg jobbar som privatrådgivare på Roslagens Sparbank och har arbetat 40 år i företaget.

Om du är sugen på att köpa bostad, är Jennys tips att göra saker i rätt ordning.

– Det allra första du bör göra är att skaffa ett lånelöfte hos oss. Mäklaren vill gärna att finansieringen är klar och då vet du också vad du har att rätta dig efter, när du börjar gå på visningar. Många gånger är det faktiskt lånelöftet som gör skillnaden när du går vinnande ur en budgivning.

Räkna på och ansök om lånelöfte hos Roslagens Sparbank här

I genomsnitt lägger vi 27 procent av vår disponibla inkomst på boendekostnader. Tittar vi på Boindex (framtaget av Swedbank) ligger det på 110, vilket är samma nivå som under årets första kvartal. Det är en minskning mot förra året, men köpkraften är fortfarande stor, eftersom det överstiger 100. Senaste gången Boindex var så här lågt var i början på 2017.

På Roslagens Sparbank arbetar drygt hundra personer med bred och djup kompetens kring det mesta, inte minst bolån. Jenny Linde-Wiberg har med sina 40 år i företaget arbetat längst och hunnit med de flesta roller innan hon blev privatrådgivare.

– Vi hjälper dig som kund med en helhetsbild över din ekonomi och kan ge råd och stöd kring försäkringar, pension och sparande på både kort och lång sikt. När vi pratar om bolån med våra kunder blir det ofta samtal om alla dessa delar. Det är vår styrka som lokal sparbank att vi har den här breda kunskapen, förklarar hon.

Roslagens Sparbank tar hand om dig på hela resan till ditt nya boende.

– Det är uppskattat av många kunder att de kan välja om de vill träffa oss digitalt, per telefon eller i fysiska möten, och för förstagångsköpare erbjuder vi gärna en liten låneskola. Vi bryr oss om kundens hela ekonomi.

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Norrtelje Tidnings redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på [email protected]
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy