Annons

Annons

Annons

krönikaNya norrteljetidning.se

Carl Juborg
Nya norrteljetidning.se – ett viktigt kliv för er och för oss

För att Norrtelje Tidning ska en attraktiv samlingsplats för många under lång tid krävs det att vi då och då fräschar upp och bygger nytt.

Nu kliver norrteljetidning.se och vår nyhetsapp in i en helt ny kostym.

Välkomna till nya NT.

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Annons

När du besöker nya norrteljetidning.se och när du laddar ner den nya nyhetsappen kommer du genast märka av att det du får är en mer välsorterad sajt och tydligare uppbyggd startsida.

Förstasidan kommer att ändras - men vi kommer samtidigt har kvar alla underavdelningar där du hittar nyheter från din ort, sport, kultur, debatt och familjeannonser.

Nu kommer det bli betydligt enklare att följa och konsumera en lång rad serie av artiklar - av det enkla skälet att sajten är mer strukturerad och utformad för att ge dig en bättre överblick.

Under de så kallade toppnyheterna kommer du snabbt hitta en så kallad sajtpuff med benämningen "I fokus". Här samlar vi de publiceringar vi anser har ett större värde för er där ute i publiken - samtidigt som vi vill synliggöra dem under en längre tidsperiod.

Annons

Annons

Det kan vara en granskning, ett avslöjande eller en intervju med en intressant person som förtjänar en tydlig placering på sajten.

Det är just sorteringen och översikten du kommer att reagera positivt på som app-besökare och den kommer att förhöja din användarupplevelse till nya nivåer.

Vi vill såklart att du ska stanna till vid något som intresserar dig.

Med det nya utseendet vill vi ge dig möjlighet att skapa nya NT-vanor som innebär att du vet exakt vad du får när du besöker oss - men också var på sajten som du hittar ditt favoritinnehåll.

Vi på Norrtelje Tidning vill att du ska hitta något som intresserar dig på vår sajt vid varje enskilt besök samtidigt som du som sajt- eller appbesökare ska bli överraskad och studsa till framför skärmen.

Lite längre ner på "nya" norrteljetidning.se hittar du sektionen och rubrikerna som berör de norra kommundelarna som ingår i vår specialsatsning. Sedan sommaren 2020 har NT satsat ännu fler resurser på att leverera relevant lokaljournalistik från Herräng, Häverödal och Hallstavik. Nu samlar vi allt innehåll därifrån i en särskild avdelning på den nya sajten.

Från norra kommundelen har ni tidigare kunnat ta del av reportageserier som "Bättre vägar" (ett uppror om ett kritiserat vägnät) och "För alltid..." (en intervjuföljetong där starka profiler porträtterats).

***

Annons

Norrtelje Tidnings styrka idag är att vi är människornas lägereld för tiotusentals invånare i kommunen. Folk samlas kring det vi rapporterar om och de kontaktar oss när de anser att vi bör granska oegentligheter eller berätta om just det där som berör många. Människornas röster är av högsta prioritet att ge utrymme och nu kommer det att bli enklare att ta del av vår journalistik på den nya plattformen.

Annons

I närtid har vi pratat med lärare och föräldrar som berörs av förslaget att småskolor kan komma att läggas ner i Skebobruk, Söderbykarl och Vätö. Vi har också låtit drabbade kommit till tals om sitt missnöje med ett lokalt taxibolag. För oss är det här viktiga röster att lyfta fram i ljuset och ansvariga ska alltid ställas till svars. Det är kärnan i all journalistik.

***

Den här nya sajten och appen innebär att vi på redaktionen ska inleda en ny resa som innebär att vi ska vänja oss vid den här förändringen. Kort och gott är det en period av inlärning för oss - men även för er läsare.

Det finns saker som kan bli fel när vi nu byter sajt -och ser ni något som ni reagerar på, tveka inte att höra av er till oss på tipsa@norrteljetidning.se.

Glöm heller inte att uppdatera din nyhetsapp - för att få den senaste versionen av NT och därmed kan du fortsätta få pushnotiser och de viktigaste lokala nyheterna i din mobil.

Varmt välkomna till nya norrteljetidning.se.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan