Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Norrtälje

Debatt
Magdalena Andersson visade respekt för nomineringsarbetet

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Magdalena Andersson visade respekt för partiets nomineringsarbete genom att svara först när hon fick frågan från valberedningen, skriver Lennart Egnell. Foto: Jessica Gow, TT.

Annons

Reidar Carlsson anser att Magdalena Andersson har agerat på ett sätt som gjort att hennes motkandidater en efter en har gett upp genom att till exempel vänta att med att berätta om hon var villig att bli partiledare. Jag ser det precis tvärtom. Hon visade respekt för partiets nomineringsarbete genom att svara först när hon fick frågan från valberedningen. Hade hon tidigare sagt att hon var villig att ta partiledarposten, då hade hon kanske utmanövrerat (Reidar Carlssons ord) motkandidater.

Annons

Annons

Dessutom – många tyngre politiska kommentatorer ansåg att Magdalena Andersson var den givna efterträdaren till Stefan Löfven redan i samband med att han deklarerade sin avgång, något som kanske gjorde att en del tänkta motkandidater la ner.

Lennart Egnell, Högtorp

NT kommenterar:

Enligt Lennart Egnell visade Magdalena Andersson respekt för Socialdemokraternas nomineringsarbete genom att svara först när hon fick frågan från valberedningen. Betyder det i så fall att Ardalan Shekarabi, Morgan Johansson och Anders Ygeman inte visade denna respekt? De meddelade ju att de inte stod till förfogande som partiledare innan valberedningens presenterade sitt förslag?

Reidar Carlsson

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy