Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Läsartext
Lejon hjälper blåljus

Detta är en läsartext.

Kommunpolis Jesper Emilsson Covidtackar Åsa för lejonen till polisen. Några fick sitta på motorhuven. Resten var kvar i sin kartong.

Annons

Under de senaste 10 åren har Lions Club i Norrtälje bistått ambulansen i Norrtälje med leksakslejon eller som ambulanspersonalen kallar för nallar. Kärt barn har många namn och det viktiga är naturligtvis att lejonen fungerar tröstande för små patienter eller att personalen lättare kan hantera en situation när man kan avleda barnet med ett mjukt gosedjur. Lions måtto är ju – Vi hjälper, så det känns extra bra att kunna hjälpa till inom ”blåljus”, så när Viktoria på ambulansen signalerade att deras lager av lejon började sina var det dags att beställa nya.

Annons

Annons

Den här gången vände vi oss också till polisen med förfrågan om de ville ha lejon och det var man mycket glada att få. Polisbilarna precis som ambulanserna har ett antal lejon i sin utrustning nu. Vid överlämnandet till polisen tog Jesper Emilsson emot lejonen. Vad vi inte visste då, men fick klart för oss på kvällen samma dag, var att Jespers pappa var Lionbroder Jan Emilsson. Världen är liten.

Vi hoppas nu att lejonen kommer att vara tröstande och också vara till hjälp för blåljuspersonalen i Norrtälje. Lions – Vi hjälper.

Rolf Hammarberg, text och foto

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy