Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Fotboll

Livesänd tittarsuccé på Norrtelje Tidning: ”Vi är stolta”

Massor av nya prenumeranter och ett stort antal tittare hela sommaren. Norrtelje Tidnings satsning på livesänd fotboll är en succé. – Det är där vi vill fortsätta vara, den där lägerelden och platsen att samlas omkring, säger Carl Juborg.

Carl Juborg, till höger, imponeras över engagemanget hos tidningens sportredaktion. Jessica Eriksson, Christopher Grönlund och Martin Lidholm är sportreportrar på Norrtelje Tidning.

Annons

I juli producerar Carl Juborg en fotbollsmatch. Nästa dag arbetsleder han redaktionen och tar viktiga utgivarbeslut.

Livet som chefredaktör är mångsidigt – och på Norrtelje Tidning är bredden av utgivarens arbetsuppgifter tämligen unikt.

– Jag tycker också att det är nyttigt att få en inblick i hur produktionen ute på fältet ser ut. Då är det enklare att förstå och beskriva för andra när reportrarna i sin tur behöver lyfta saker om sin vardag.

Riala mot Rådmansö i divsion 5 är en av matcherna som lockar ett stort antal tittare på norrteljetidning.se. Till helgen väntar nya livesända matcher att se för tidningens prenumeranter.

Bild: Christopher Grönlund

Norrtelje Tidning är en mellanstor tidning inom sin koncern, Bonnier News Local. Innehållet som produceras är mångsidigt. Och det är just mixen av hårda nyheter, djupare granskningar och livesändningar som visualiserar det som händer här och nu som är så viktig, menar Juborg. Inom sporten visar sig detta genom både bredd- och spetsbevakning där livesändningarna är det som lockar störst intresse.

Annons

Annons

– Det vi ser är att våra kunder stannar kvar länge efter att ha kommit in via en livesänd match, och det är en trend som håller i sig. Så har det varit under de senaste två åren.
– Vi gör det för att våra användare vill ha det här. Engagemanget från Martin (Lidholm), Christopher (Grönlund), Jessica (Eriksson) och Tobias (Stahl) som jobbat med livesändningarna sista tiden har varit enormt, utan det här engagemanget och glädjen i jobbet skulle det inte vara möjligt att genomföra, hatten av.

Norrtelje Tidning har visat runt 50 livesända matcher bara den här säsongen, merparten är fotbollsmatcher där massor av nya kunder tillkommit under säsongen.

– Vi är stolta över det stora antalet kunder som ser våra sändningar, det bekräftar bilden av vad våra digitala användare vill ha.

Lokalfotbollen stärks också av att tidningen visar närvaro och berättar hur det går för klubbarna.

– Vi märker också att det är uppskattat när vi dyker upp och sänder matcher. I anslutning till livesändningarna vill vi också berätta ännu mer om de klubbar vi sänder. Det bidrar till ett större djup i vår bevakning.

Häverödals SK, ett av många populära lag i Norrtälje.

Bild: Christopher Grönlund

En av många intervjuer i samband med Norrtelje Tidnings livesända fotbollsmatcher.

Bild: Christopher Grönlund

Annons

Under säsongen livesänder Norrtelje Tidning både från lägre och högre divisioner. Det är en självklarhet att lyfta fram både dam- och herridrott. Dessutom gör tidningen en medveten satsning på ungdomsidrotten, till skillnad från många andra titlar som satsar renodlat på senior idrott.

Annons

– Vi värderar inte ungdom, herr eller dam utan tänker istället på värdet av den aktuella matchen. Det är vad vi tittar på i första hand. Vi bemannar för att kunna göra livesport på heta matcher helt enkelt, säger Juborg och fortsätter:

– Men vi ser också att ungdomsidrotten är viktig för oss, där kan vi nå ut till en ny målgrupp – och det ska vi fortsätta med.

Chefredaktören Carl Juborg konstaterar ett stort intresse för tidningens livesända fotbollsmatcher.

Bild: Arkivbild

I helgen är det dags för en ny fullsmetad helg med livesänd idrott på Norrtelje Tidning. Tre matcher sänds på två dagar. Under lördagen möter BKV Norrtelje – Procyon BK i division 3 norra Svealand och på lördag tar IFK Västerås emot Rimbo i division 1 norra Svealand medan BKV Norrtälje 2 möter Riala i division 5. Alla matcher kan den som är prenumerant se live på norrteljetidning.se.

Så gör du för att se matcherna:

Som prenumerant hos oss behöver du inte betala något för att se våra tv-sändningar. Matcherna ingår i din prenumeration! Genom att logga in på NT får du tillgång till alla matcher vi livesänder och alla plusmärkta artiklar på våra sajter. Vill du bli prenumerant, blir du det här.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy