Annons

Annons

Annons

krönikaNorrtälje

Carl Juborg
CHEFREDAKTÖRENS KRÖNIKA: Vilken är din viktigaste valfråga?

Diskussionerna i sociala medier om att valrörelsen startade upp i samma stund som Stefan Löfven meddelade sin avgång är det bara att skriva under på.

Därför vill vi nu ställa följande fråga till er läsare: Vilken är din viktigaste lokala valfråga?

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Annons

Det är 383 dagar kvar till valet när den här krönikan publiceras. På valdagen nästa höst kommer du ha en chans att påverka din framtid. Pandemin kommer givetvis forma många stora valfrågor vägen fram mot 11 september 2022.

Här i Norrtälje kommun kliver vi in i hösten efter en sommar där turister, från Sverige och andra länder, åter har invaderat Roslagen. Sommaren 2020 och coronavågen bromsade en stor del av inflödet av människor - medan 2021 - hade ett ökat tryck igen. Viktigt för turismen, handeln och restaurangnäringen.

Pandemin har påverkat oss alla och Norrtelje Tidning vill som bekant ta del av dina upplevelser. Inför valet 2022 kommer NT att bevaka frågor som berör det lokala samhällskontraktet - trygghet, vård, skola.

Annons

Men vilken fråga brinner just Du för?

Vad får Norrtelje Tidning inte missa när det gäller valfrågor som berör just dig?

Annons

Vilken insikt under pandemin har skapat en valfråga för dig?

Hör av er till Norrtelje Tidning om det är något som ni tycker att vi ska ta upp i våra kanaler.

Småföretagare har inte haft det enkelt sedan coronapandemin startade våren 2020. Därför är det glädjande att läsa om unga entreprenörer som kastar sig ut och med mod vågar greppa tag i en dröm. Som Isadora Spoerer och Francisco Cortes lämnade Berlin för att ta över musteriet i Grisslehamn.

Ni hittar reportaget här!

– Vi såg mycket potential, ville arbeta mer hållbart och framförallt ta vara på äppelskatten som finns i Roslagen. Resten blev learning by doing kan man säga, säger Isadora Spoerer.

Jag tycker att ni ska höra av er om ni har fler idéer om entreprenörer eller modiga livsval som vi bör berätta om - eller är förutsättningarna för småföretagarna rent av en valfråga ni anser att vi ska bevaka hårdare?

En glädjepunkt trots den stundande hösten är att vi ändå kan konstatera att en rad evenemang är igång nu: teaterföreställningar, konserter, idrottsevenemang - och motionslopp.

Följer vi de rekommendationer som finns kan vi få en höst där detta kan fortsätta.

Det ger en energikick inför hösten att få se barnen deltaga i knatteloppen under Norrtälje Stadslopp och Svanbergaloppet, för att ta två exempel.

Annons

Annons

Här kan du ta del av bilderna från folkfesten i Svanberga den gångna helgen.

Svanbergaloppet slog deltagarrekord 2021.

TVÅ SPANINGAR

► Grisslehamn & Singö

Familjen har semestrat i Grisslehamn och på Singö i sommar. Fasligt vacker natur och underbara badmöjligheter. Tack till kollegan och Singö-veteranen Richard Grandin för badtips. I Grisslehamns stadskärna är det däremot med livet som insats du promenerar ner till marinan från Engströms ateljé. Ingen nyhet - men det är för få trottoarer och för hög hastighet på passerande bilar. Men vi klarade oss, utan problem. Den här gången.

► Fjällboholmar

Ett nytt favoritbad. Vi besökte badet under sommarens hetaste dagar vilket är att rekommendera. Lagom grunt för barnen när vatten ligger lågt och fina klippor. Nu återstår det att se om det kan bli ett tillhåll för vinterbad under höst/vinter. Önska mig lycka till.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan