Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Skidskytte

NT livesänder när Häverödalshoppet gör upp med OS-stjärnorna: "Otroligt stort"

Till helgen är det dags för några av de bästa skidskyttarna att göra upp på rullskidor i Sollefteå. Nu står det klart att den fullmatade rullskidskyttefesten livesänds av Norrtelje Tidning. – De svenska skidskyttestjärnorna engagerar verkligen, säger Mattias Wallström livesportansvarig på Bonnier News Local.

Norrteljes rullskidskyttehopp Cordelia Melén-Olsson, Häverödals SK, ställs emot världsstjärnan Hanna Öberg under SM i Sollefteå. En tävling som sänds live av norrteljetidning.se.

Bild: Oskar Magnusson

Annons

Till helgen är det dags för rullskidskytte-SM på Hallstaberget i Sollefteå. En tävling Sporten kommer att bevaka på nära håll. Och den som inte kan se dramatiken på plats – har möjlighet att uppleva den genom livesändningen på norrteljetidning.se. Detta är en del av en större satsning av livesänt skidskytte under säsongen, som alltså börjar med rullskidskytte-SM i Sollefteå.

De svenska världsstjärnorna är på plats i form av bland andra Hanna Öberg, Stina Nilsson, Martin Pounsiluoma och Sebastian Samuelsson. Utöver landslagsåkarna finns också många unga, spännande åkare från Häverödal som också kommer till start i junior- och ungdomsklasserna. Cordelia Melén Olsson kommer till start i damseniorklassen och kommer där mäta sina krafter med världsstjärnorna.

Annons

Annons

– De svenska skidskyttestjärnorna engagerar verkligen svenska folket och intresset att både läsa om dem och se dem är otroligt stort. Därför känns det superhäftigt att vi kan sända tävlingen hos Norrtelje Tidning, säger Mattias Wallström, livesportansvarig på Bonnier News Local där NT ingår.

OS-hoppet Hanna Öberg tävlar på SM i Sollefteå under helgen – en tävling som sänds live på norrteljetidning.se.

Sedan tidigare har Sollefteåklubbens I21-ordförandee Hans Nauclér sagt att han hoppas på en tv-sändningen av tävlingen, och så blir det.

– Självklart är vi glada över att vi fått det här uppdraget att arrangera SM. Det är ett kvitto på att förbundet har ett gott öga till oss som arrangörer, sa klubbens ordförande, Hans Nauclér i en tidigare intervju.

Till vintern väntar OS i Peking, med anledning av detta ses skidskytte-SM på rullskidor som ett avstamp med OS i sikte. Resultaten från tävlingarna i Sollefteå kommer att ha betydelse när landslagsledningen senare under säsongen tar ut lagen till världscupen och Ibu-cupen.

Cordelia Melén-Olsson, Häverödals SK gör upp med världsstjärnorna i Sollefteå.

Bild: Oskar Magnusson

Sändningstiderna i Sollefteå:

Annons

Fredag - sändningsstart 15.15 

Rullskidor, ej skidskytte. Två tävlingsklasser, herrar och damer senior. Avslutas omkring 17.00 med segerintervjuer.

Lördag - sändningsstart 08.15 

Annons

Första start 08:30, därefter nya tävlingsklasser kontinuerligt. Starttider för hela dagen: 08:30, 09:30, 10:40, 12:00, 13:30 & 15:00. Efter varje tävlingsklass genomförs segerintervjuer.

Söndag – sändningsstart 08.15

Första start 08:30 därefter nya tävlingsklasser med jämna mellanrum. Starttider för hela dagen: 08:30, 09:50, 11:30, 13:10 & 14:55. Efter varje tävlingsklass är klar genomförs segerintervjuer.

SM i rullskidskytte sänds live här, fredag – söndag.

Så gör du för att se livesändningarna:

Som prenumerant hos oss behöver du inte betala något för att se våra tv-sändningar. Sändningarna ingår i din prenumeration!

Genom att logga in på norrteljetidning.se får du tillgång till alla matcher vi livesänder och alla plusmärkta artiklar på våra sajter.

Vill du bli prenumerant hos NT, blir du det här.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy