Annons

Annons

Annons

Annons

Norrtälje

Debatt
Jan Emanuel Johansson: Socialdemokraterna och Moderaterna måste samarbeta för Sveriges bästa

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Stefan Löfven och Ulf Kristersson måste tillsammans hitta en lösning för att ta Sverige framåt, skriver Jan Emanuel Johansson. Foto: Fredrik Persson, TT.

Annons

Att ta ansvar kan aldrig vara att skylla på någon annan. Inte heller att använda ansvars-begreppet i syfte att måla upp en verklighet som inte är sann. Utifrån detta kan vi dra följande slutsats: Om en partiledare säger att det bara går att rösta på ett sätt för att ta ansvar, så bör du passa dig, för det är nämligen inte sant.

Det finns inget parti som vill Sverige ont. Det finns bara partier med olika idéer om vad som är bra. Just nu har vi ett nyliberalt centerparti som inte gillar arbetsrätt, kärnkraft eller värnskatt men som däremot gillar marknadshyror och en extremt liberal migrationspolitik. Den politiken har fört med sig en osäker energipolitik och ett osäkert samhälle. Om detta kan man tycka eller inte. Jag tycker inte. Särskilt då mitt parti valt att administrera denna politik. Varför har vi gjort det?

Annons

Annons

Mitt parti låter påskina att Sverige typ skulle gå under om Kristersson skulle bli statsminister. Till varje pris måste detta undvikas. Det är med den logiken ett litet pris att administrera ovanstående politik (tvärt emot ideologi och intresset hos dem mitt parti ska representera) för att behålla makten. Alternativet är ju undergång!

Jag vill påstå att det inte är sant att Ulf Kristersson är en garant för undergång. Jag tror till och med han skulle kunna vara behjälplig för att ta ansvar på riktigt. Jag vill påstå att Kristerssons Moderaterna är långt närmare socialdemokratin än vad Miljöpartiet och Centerpartiet är.

Vad som krävs är samarbete för en nygammal politik som går tvärt emot den milöpartistiska/Lööfska politik som nu drivs.

► Gör som Göran Persson, inrätta ett jobbmål som styr all offentlig politik mot jobbskapande. Arbete, inte bidrag, ska vara parollen.

► Ta tillbaka våldsmonopolet. Skapa ordning genom att ge polisen befogenheter att vara poliser på riktigt.

► Gangstrar ska sitta inne så vanligt folk kan vara ute. Avskaffa straffrabatten helt. Fokus på upprättelse till brottsoffer, inte rätten för kriminella att vara ute i samhället.

► Våra äldre ska få kosta. Ingen ska ha jobbat ett helt liv för att bli fattig som pensionär.

► Rättvisa. Den som inte jobbar ska ha mindre än den som jobbar. Den som bidragit ska ha större rätt till välfärden än den som nyligen kommit till landet.

Annons

► Ingen mer invandring för än integrationen fungerar.

► Skolan ska vara en trygg och lugn plats. Flytta bråkstakarna. Skolan ska dessutom hålla samma kvalité som andra europeiska länder samt avkapitaliseras.

Annons

Ansvar och förslag som dessa punkter har lyst med sin frånvaro och ersatts av nyliberal politik samt måttlös migrationspolitik förd av våra extremistpartier.

För att genomföra dessa punkter krävs reellt ansvar för Sverige. Ulf Kristersson och Stefan Löfven måste sluta tjafsa och agera för Sverige. De bör sätta sig i en samlingsregering fri från extremistpartier som Miljöpartiet och Centerpartiet. Behöver ni samarbeta så ta stöd i sakfrågor av Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna. Ibland till höger och ibland till vänster. Det är vad ansvar handlar om, att inte skylla ifrån sig utan att agera så det gynnar folket, inte beslutsfattarnas positioner.

Jan Emanuel Johansson, socialdemokrat i intern opposition

Annons

Annons

Till toppen av sidan