Annons

Annons

Annons

Annons

Fotbollssäsongen i Roslagen 2021

KLART: Här är alla matcher Sporten sänder från lokalfotbollen i sommar – med start i helgen

Förbundsserierna med Rimbo IF och BKV Norrtälje i spetsen är redan igång.

Nu startar också lokalfotbollen i Roslagen – och det innebär mängder av direktsända matcher från Sportens sida under sommaren.

– Nu är vi äntligen här, säger Sportens Christopher Grönlund.

Text: 

Bild: Christopher Grönlund

Annons

När maj blev juni kom också klartecknet för lokalfotbollen att sparka igång – och först ut var Rimbo IF och BKV Norrtälje, som tillhör förbundsserierna division 1 respektive division 3 norra Svealand.

Nu är det också dags för Roslagsklubbarna som spelar i lokalserierna, som inhyser division 3 till 5 på damsidan och division 4 till 8 på herrsidan.

Det innebär förstås ett uppdukat smörgåsbord för alla fotbollsälskare – och nu kan Sporten meddela att det blir gott om direktsända matcher med start redan till helgen.

– Nu är vi äntligen här. Med BKV och Rimbo fick vi en rivstart på fotbollssäsongen 2021 och intresset kring deras inledningar har varit jättestort. Något som känns fantastiskt med tanke på vår stora livesatsning det här året. Därför känns det väldigt glädjande att kunna presentera en lista på ännu fler direktsända matcher från Roslagsfotbollen, säger Sportens Christopher Grönlund.

Annons

Annons

Får vi bevittna ännu fler seriesegrar 2021?

Bild: Christopher Grönlund

Först ut är BKV-damernas hemmapremiär mot SK Wigör och den blir alltså startskottet på Sportens stora satsning för säsongen 2021.

– Lokalfotbollen innehåller så många sammandrabbningar i kampen om avancemang och jakten på säkrade kontrakt att man inte vill missa en minut, fortsätter Grönlund.

Totalt har Sporten valt ut tolv matcher under juni, juli, augusti och september – men givetvis är det inte över därefter, utan fler matcher kommer att läggas till efter hand.

– Vi börjar med dessa godbitar och sedan håller vi dörrarna öppna för att på så sätt ge oss själva möjligheten att kunna prioritera och säkra ännu fler matcher som verkligen har betydelse när serierna ska avgöras, avslutar Grönlund.

All livesport som NT direktsänder hamnar i flödet under fliken livesport på vår sajt och i nyhetsappen – och där hittar ni exempelvis repriser från tidigare matcher och evenemang vi har sänt.

Det blir flera derbyn på den direktsända fotbollsmenyn under säsongen.

Bild: Christopher Grönlund, Svante Störlinge

Annons

LISTA

Här är samtliga matcher som Sporten direktsänder under sommaren. Notera att ännu fler matcher kan komma att adderas framöver. Notera också att listan är skriven med reservation för ändringar.

Annons

20 juni, 18.00 (flyttad från 19 juni): BKV Norrtälje-SK Wigör (Div 5 dam)

30 juli, 19.15: Väddö IF-Märsta IK2 (div 6 herr)

31 juli, 11.30: Grisslehamns SK-Rånäs IF (div 7 herr)

31 juli, 14.00: Söderbykarls IF–Almunge IK, 14.00 (div 7 herr)

1 augusti, 14.00: Roslagsbro IF-Rimbo IF (Div 5 herr)

1 augusti, 17.00: Häverödals SK-Brottby SK (div 4 dam)

8 augusti, 12.00: Rådmansö SK-Märsta IK (div 4 herr)

8 augusti, 18.00: Lohärads IF-Väddö IF (div 6 herr)

11 augusti, 19.30: Rådmansö SK-Östervåla IF2 (Div 4 dam)

15 augusti, 14.00: Roslagsbro IF-Riala GoIF (div 5 herr)

16 augusti, 19.15: Hallsta IK–Lohärads IF, 19.15 (div 6 herr)

12 september, 14.00: Rö IK–Rimbo IF (div 5 herr)

Annons

Annons

Till toppen av sidan