Annons

Annons

Annons

Annons

Norrtälje

Debatt
Debatt: Varma hjärtan – ja tack

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Vi vill lösa de problem vi har kopplade till invandringen. Vi vågar ställa krav och vara tydliga. Vi håller huvudet kallt och gör det med varmt hjärta, skriver Andrea Kronvall. Foto: Henrik Montgomery, TT.

Annons

Vi vill vara varmhjärtade. Vi vill också kunna hålla huvudet kallt. Det finns ingen motsättning i detta. Christina Hamnö (V) behöver således inte vara orolig över att våra budskap är ”sprunget ur kalla hjärtan”. Det stämmer helt enkelt inte.

Annons

Sverigedemokraterna tror att de flesta invandrare är starka och kapabla individer. Precis som de allra flesta vill de klara sig själva och bli en del av det samhälle de lever i. Vi tror att krav på språkkunskaper och att tydliggöra vad som gäller i Sverige är att bry sig om.

Annons

För handen på hjärtat – vi uppskattar tydlighet och krav. Vi vill att chefen är tydlig när det gäller vad som förväntas av mig. Vi vill att alla i föreningen har klart för sig vem som gör vad för att ungdomsturneringen i fotboll ska bli en succé. Vi uppskattar att det är tydligt vilka kunskapskraven är på barnen i skolan.

Invandringen har varit för stor under en relativt kort tidsperiod givet vad vårt samhälle klarar av. Det håller vi våra styrande politiker ansvariga för, inte enskilda individer. Konsekvenserna är dock tydliga.

Utanförskapsområden, parallellsamhällen inklusive klanstrukturer, gängkriminalitet, sjunkande skolresultat och hedersrelaterat våld och förtryck är tyvärr verkligheten för många som lever i vårt land i dag. Att Sverige har stora integrationsproblem är numera (sent omsider) ett erkänt problem och tack och lov inte en fråga för debatt längre. Men där vissa partier vill fortsätta i gamla hjulspår och fortsatt sopa reella problem under mattan tycker vi det är hög tid att byta spår. Därför är det bra att kommunen nu har en ny, mer kravbaserad integrationsstrategi på plats. Strategin har debatterats flitigt här på opinionssidan och i fullmäktige.

Annons

Vi bryr oss om. Vi vill lösa de problem vi har kopplade till invandringen. Då blir det bättre i vårt land och vår kommun för alla. Vi vågar ställa krav och vara tydliga. Vi håller huvudet kallt och gör det med varmt hjärta.

Andrea Kronvall (SD), oppositionsråd

Annons

Annons

Till toppen av sidan