Annons

Annons

Annons

Anrika klubbar

NT satsar vidare på Anrika klubbar – besöker Roslagsbro IF den 9 maj: "En knutpunkt"

NT-sporten fortsätter att lyfta fram Roslagens idrottsföreningar i TV-satsningen Anrika klubbar.

Nu har turen kommit till Roslagsbro IF – vars historia sträcker sig 92 år tillbaka i tiden.

– Klubben är navet i Drottningdal och en knutpunkt där alla ska kunna vara med, säger Jörgen Källberg, vice ordförande.

Text

Sporten besöker Roslagsbro IF och direktsänder från Vårlyckans IP söndagen 9 maj klockan 14.00.

Bild: Privat

Annons

Efter det direktsända hundraårsfirandet hos Rånäs IF, som blev startskottet för TV-satsningen Anrika klubbar, har turen kommit till Roslagsbro IF.

Söndag den 9 maj klockan 14.00 kommer ett fullmatat program om den rödvita klubben, som bildades 1929, att direktsändas från hjärtat i verksamheten som är Vårlyckans Idrottsplats. Flera gäster är inbokade och historier och anekdoter kommer att varvas med tankar och fakta om både dåtid och nutid.

– Vi är ju väldigt stolta över vår anläggning och faktum är att vi har en bredare verksamhet än vad många kanske tror. I nutid förknippar många oss med fotbollen där vi har 13 aktiva träningsgrupper, men vi har flera aktiva sektioner än så. Ta bara gymnastiksektionen, som numera heter Robro Fys, som bortsett under coronapandemin är väldigt aktiv med tabata, fysträning och barn- och seniorgymnastik. Vi har också friidrotts- och boulesektioner samt en skidsektion, så det finns en stor bredd. Och allt detta genomsyras av en framgångsfaktor som vi har valt att kalla för "Robroandan." Det är ett engagemang genom flera generationer i bygden som ligger till stor grund för var vi befinner oss, säger Jörgen Källberg, som är vice ordförande i klubben.

Annons

Annons

Vårlyckans IP består av flera planer och anläggningar. Här syns en överblick över klubbens hemvist.

Bild: Privat

Han berättar att klubben, som fyller 92 senare under året, har betytt väldigt mycket för bygden Roslagsbro och att en förklaring till att klubben har kunnat stå sig så stark över tid är den nämnda ”Robroandan” och klubbens medvetna strategi att alla ska ha möjlighet att vara med.

– Klubben är navet i Drottningdal, huvudord i Roslagsbro, och en knutpunkt där alla ska kunna vara med. Vi har pendlat lite nu under coronapandemin, men har haft mellan 800 och 900 medlemmar de senaste åren. Det är extremt viktigt för oss och därför har vi valt att ha låga medlemsavgifter, just för att alla ska ha råd och vara med.

Jörgen Källberg är vice ordförande i Roslagsbro IF och berättar om vad som stundar när NT-sportens TV-satsning Anrika klubbar gästar Vårlyckans IP.

Bild: Privat

Om man tittar på sändningen från Vårlyckan – vad kan man förvänta sig?

– Vi kommer att ha en jättebra mix mellan det historiska perspektivet från klubben i kombination med nuläget. Vi vill ge en bra bild av aktiviteterna och sektionerna som är igång just nu, samtidigt som vi vill visa upp vår fina anläggning. Jag vågar lova spännande intervjuer och dessutom är tanken att vi ska dela ut stipendium till två lovande fotbollsungdomar, säger Källberg.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan