Annons

Annons

Annons

Coronaviruset

TV: 45 nya dödsfall med covid-19 – följ Folkhälsomyndighetens pressträff

Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap håller en gemensam pressträff om covid-19 kl. 14.00 på tisdagen.

Text

Följ senaste nytt kring coronaviruset – se sändningen från Expressen TV här:

Inbäddat innehåll

Statsepidemiolog Anders Tegnell är med via länk då Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap ger samlad information om läget när det gäller covid-19. Arkivbild. Foto Fredrik Sandberg / TT

Annons

Annons

Ytterligare 45 dödsfall med bekräftad covid-19 har rapporterats, meddelar Folkhälsomyndigheten.

Sammantaget har nu 13 968 smittade personer avlidit i Sverige.

Totalt har 953 254 personer i Sverige bekräftats smittade med covid-19.

Så här långt har totalt 3 019 266 vaccindoser getts i landet, baserat på vad regionerna har rapporterat in till det nationella vaccinationsregistret.

2 288 269 personer har fått åtminstone en dos, vilket motsvarar 27,9 procent av den vuxna befolkningen. 730 997 personer har fått två doser, vilket motsvarar 8,9 procent.

De nytillkomna dödsfallen i myndighetens statistik har i de flesta fall inträffat flera dagar tidigare, och de dödsfall som inträffat i närtid finns inte med på grund av eftersläpning i rapporteringen. Detta innebär att den dagliga uppdateringen visar inrapporterade dödstal, inte dödstalet för just den dagen.

Under presskonferensen meddelades även riktlinjer för studentfirandet.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan