Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
INSÄNDARE. Hur kul är det att hitta rester av döda djur där man går?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Riddersholm.

Bild: Lina Sköld

Annons

Läser i fredagstidningen (16/4) om kadaver som lagts ut i ett naturreservat som åtel vill vildsvin, och måste läsa texten om och om igen, för att inse att det faktiskt står just så.

Handlar det här om någon som är helt okunnig om vad man åtlar med för vildsvin, eller är det ett sätt att försöka ursäkta att kadaver läggs ut i områden som av många används för rekreation? Hur kul är det då att hitta rester av döda djur där man går?

Annons

Annons

På vildsvinsåtlar är det vegetabiliska och obehandlade produkter som majs och ärtor som gäller. Slaktrester av vilt, kan man - efter att ha rensat det från delar som kan innehålla bly - lägga ut till fåglar som örnar, men finns det vildsvin i området så bör det läggas ut på en upphöjd plats. Speciellt om det innehåller köttrester, och de läggs ut innan man fått svar på trikintestet, för annars riskerar man sprida den smittan även till andra vildsvin, och vem vill det? Slaktrester kan även läggas ut på åtlar för att skjuta räv, men är det något som tillåts i det aktuella naturreservatet i Riddersholm?

Roslagsmormor

Annons

Annons

Till toppen av sidan