Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
INSÄNDARE. Samhället allt mer osäkert – bondgård i Riala drabbad av stölder

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Ju mer vårt samhälle utvecklas digitalt via internet osv. desto större chans blir det för listiga bedragare att lura oss medborgare. Det skriver insändarskribenten.

Bild: TT

Annons

Det finns ”grannar i samverkan” och det har tillkommit facebookgrupper på grund av att vårt samhälle blivit alltmer osäkert att leva i.

Både nu och då stjäls båtmotorer och andra stöldbegärliga objekt från båtklubbar runt våra stränder och privatpersoners tomter. För inte så länge sedan utsattes en bondgård i Riala för en fräck stöld, då man stal familjens motorsåg och säkert flera objekt.

Förövarna upptäcktes av familjen som sprang efter tjuvarna, men höll på att bli påkörda av tjuvarnas bil, då tjuvarna såg att dom hade blivit upptäckta. Detta kunde ha sluta väldigt illa. En nära granne till mig var i samma veva ute på promenad med sin hund, då hon hör ett fordon med vansinnigt hög fart närma sig från Rialahållet. Hon och hunden fick kasta sig åt sidan, då det var enda sättet att klara livhanken på och sannolikt var det detta fordon med stöldgodset, som på raksträckan kom med fruktansvärt dån, på väg mot Bergshamra - Mora vägskäl och väg 276. Min granne berättar skärrad för mig senare att hon aldrig tidigare varit så rädd på vägen, att möta ett fordon med en sådan hemsk fart, med ett så högt ljud som sprängde ljudvallen.

Annons

Annons

Sommaren är ännu i sin linda och vi vet inte vad den kommer att innebära av liknande hemskheter, stölder mm. som jag här berättat om. Jag tror att polisen redan gett oss bra information i media hur vi bäst skall skydda oss från bedragare och tjuvar av skilda slag.

Ju mer vårt samhälle utvecklas digitalt via internet osv. desto större chans blir det för listiga bedragare att lura oss medborgare.

Det kanske vore klokt om det är färre folk åt gången i våra mataffärer som handlar, ja det borde gälla hela tiden och inte bara nu på grund av smittrisken, utan även för stöldrisken. För om alltför många handlar samtidigt så ökar stölderna.

Den 18 april handlade söndagen om den gode herden, som så väl tar hand om de små lammen, som hela tiden utsätts för faror av olika slag. Vi människor är de små utsatta lammen i samhället, som är oskyddade och Jesus är vår trygge herde, som bryr sig om oss. Vi tappar ofta tron på honom och blir vilseledda. Om vi som bor grannar håller ihop som man gör i en fårflock, håller utkik, rapporterar, då man upptäcker något som ser mystiskt ut. Det gäller att se upp för den stygge vargen, den store bedragaren, som ständigt är på gång vilka hen skall stjäla vår trygga egendom ifrån. Det är visst stora ligor som härjar i våra bygder, som inte talar om när och var de nästa gång tänker slå till.

Det är ruskigt hur långt det redan har gått!

Så här tryggt skaldar författare Eva Norberg Hagberg, apropå söndagens skyddande tema:

”Skydda alla svaga uti skog och mark.

Herren, du min herde, som är god och stark.”

Thomas Sving

Annons

Annons

Till toppen av sidan