Annons

Annons

Annons

Norrtälje

Debatt
Debatt: När skall alla i Norrtälje kommun få tillhöra A-laget?

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Enligt vad centerpartiets politiker Anders Olander och Gustav Hemming skriver i sin debattartikel är det viktigt att inte invånarna i Norrtälje kommuns landsbygd blir ett B-lag. Mikael Ek, vd för Svenska stadsnätsföreningen säger dock i en annan artikel i Norrtelje Tidning att utbyggnaden på landsbygden i Norrtälje kommun går långsamt. I slutet av samma artikel är kommunens bredbandssamordnare rätt nöjd med takten på utbyggnadshastigheten i vår kommun.

Annons

Annons

Varför dröjer utbyggnaden av snabbt bredband, frågar Christoffer Johansson.

Bild: Jens Stenman

Jag har varit i mejlkontakt med ett antal ledande politiker i kommunen om de utmaningar som finns i kommunen. Ingen har svarat. Jag trodde att politikerna ville ha en dialog med invånarna.

Enligt den nya statistiken från Post- och telestyrelsen har 31 procent av hushållen på landsbygden i Norrtälje kommun bredband. Enligt samma statistik har 63 procent av hushållen på landsbygden i Uppsala kommun bredband.

Varför ligger Norrtälje så lågt? Vad gör våra styrande politiker? Varför är det så tyst från oppositionen?

Varför dröjer utbyggnaden av snabbt bredband? Nu är det cirka 1300 dagar kvar till 2025. Jag skulle vilja veta vad kommunpolitikerna har som slutmålsdatum för att majoriteten av alla kommunens fastigheter skall tillhöra A-laget. Är det 2022, 2023, 2025, 2030 eller aldrig?

Christoffer Johansson, Rånäs

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan