Annons

Annons

Annons

Norrtälje

Debatt
Debatt: Felaktigt om Kunskapsskolan

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

I Norrtelje Tidning använder debattörerna Johan Österberg och Robert Johansson felaktiga uppgifter om Kunskapsskolan för att argumentera emot ett planerat skolbygge. De hävdar att “statistik” visar att Kunskapsskolan är en av dem med störst andel glädjebetyg i landet.

Annons

Annons

Debattörerna skriver också att Kunskapsskolan ägs av riskkapitalister. Det är inte korrekt. Kunskapsskolan ägs av samma familj som en gång grundade företaget och som hittills aldrig har tagit ut någon vinst, skriver Sofi Klang.

Bild: Johan Järvestad

Någon sådan statistik från SCB finns inte. Faktum är att Skolverkets officiella statistik tvärtom visar att Kunskapsskolan har en högre överensstämmelse mellan nationella prov och betyg än snittet i riket. Vi har även låtit oberoende forskare granska vår betygssättning i matematik, svenska och engelska, vilket bekräftar att Kunskapsskolans betygssättning ligger mer i linje med de nationella proven än andra skolors betygssättning.

Debattörerna skriver också att Kunskapsskolan ägs av riskkapitalister, vilket inte heller är korrekt. Kunskapsskolan ägs av samma familj som en gång grundade företaget och som hittills aldrig har tagit ut någon vinst.

Våra ägare drivs, precis som Kunskapsskolans drygt 1 200 medarbetare, av att skapa en skola där varje elev sporras att hela tiden utvecklas och nå längre än hen trodde vara möjligt. Om debattörerna är intresserade av att lära sig mer om Kunskapsskolan och hur vi arbetar för att våra elever ska nå goda kunskapsresultat berättar vi mer än gärna om detta.

Sofi Klang, kommunikationschef Kunskapsskolan

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan