Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
INSÄNDARE: Hur tänkte kommunen kring Grindstugan?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Kommunala pengar ska självklart tilldelas den som är i behov av hjälp, oavsett om man är "missbrukare" eller inte. Det skriver insändarskribenten.

Bild: Rikard Berglin

Annons

Förstår inte Norrtälje kommuns och medmänniskors resonemang. Det jag kan utläsa ur NT artiklar angående Grindstugan så är det en verksamhet som bedrivs av 3 anställda och flera volontärer och de ska ha en stor eloge! Att driva något liknande är inget man blir rik på, ofta drivs det av människor som vill hjälpa.

Sedan mars 2019 finns verksamheten Grindstugan där utsatta människor kan få sig något att äta, umgås, få känna lite värme och trygghet en stund. Nu kanske det visar sig att några utsatta människor fått lite slantar ur en kontantkassa, förmodligen till något han/hon är i behov av. Man har köpt saker utan kvitton, förmodligen billigare och som därmed gör så att det finns mer pengar kvar av budgeten till människorna som behöver hjälp.

Annons

Annons

Det ska inte vara "uteslutet att ge bort kommunala pengar direkt till missbrukare", missbrukare är också människor. Många har arbetat under stora delar av sina liv men ibland blir det inte som tänkt. Att bli missbrukare kan hända vem som helst.

Kommunala pengar ska självklart tilldelas den som är i behov av hjälp, oavsett om man är "missbrukare" eller inte. Kommunen lägger nu pengar på att utreda om föreståndare fått in medel på sitt privata konto och stänger ner Grindstugan men lägger inga pengar på att först se till att de utsatta har någonstans att ta vägen. Hur tänkte kommunen där?

Om det är Grindstugan eller Norrtälje kommun som borde utredas för "oegentligheter" ska jag låta vara osagt. Som ungdomarna säger, Make No Sense

MJ

Annons

Annons

Till toppen av sidan