Annons

Annons

Annons

Coronaviruset

TV: ”Fullt vaccinerade kan krama sina barnbarn” – hör om efterlängtade lättnaderna för äldre här

Regeringen lättar på restriktionerna för äldre boende på äldreboenden som är färdigvaccinerade berättar socialminister Lena Hallengren på torsdagens extrainsatta pressträff.
– Det går bra att träffa symtomfria anhöriga. Den som är fullt vaccinerad kan krama sina barn och barnbarn igen, säger Johan Carlson, generaldirektör på Folkhälsomyndigheten.

Följ senaste nytt kring coronaviruset – se sändningen från Expressen TV här:

Inbäddat innehåll

Under torsdagen håller socialminister Lena Hallengren tillsammans med Richard Bergström, vaccinsamordnare samt Johan Carlson, generaldirektör på Folkhälsomyndigheten, en gemensam pressträff på temat vaccin.

Annons

Annons

– Vaccinationerna i Sverige går framåt 690 271 doser getts, minst 545 000 har fått en dos och 239 000 har blivit fullvaccinerade, inleder Lena Hallengren, socialminister.

70 procent av de som bor på Sveriges äldreboenden har fått båda doserna av vaccin och är därmed färdigvaccinerade. Lena Hallengren berättar också att Folkhälsomyndigheten nu tycker att tiden är mogen för lättnader för de äldre på boenden som fått två doser vaccin.

– För ett boende med en hög andel vaccinerade är inte besöksförbud en rimlig åtgärd längre, säger Johan Carlson.

– Det är viktigt att betona att besök på särskilda boenden som tidigare ska genomföras på säkra sätt, säger Johan Carlson, generaldirektör på Folkhälsomyndigheten..

Lena Hallengren berättar också att regeringen har på onsdagen ingått ett nytt avtal om vaccin med Moderna berättar hon.

Johan Carlson, generaldirektör Folkhälsomyndigheten.

Bild: TT

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan