Annons

Annons

Annons

Annons

Norrtälje

Debatt
Debatt: S och L bör kliva upp ur skyttegravarna

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Liberalerna och Socialdemokraterna bör kliva ur skyttegravarna, och tillsammans bör vi försöka åstadkomma något för skolan i kommunen, skriver Johan Österberg och Anders Fransson. Foto: Dan Hansson, TT.

Annons

I en replik går Robert Beronius (L) i svaromål på Socialdemokraternas debattinlägg om coronapandemin och skolresultaten. Robert Beronius hävdar bland annat att ”covid-19 är ett farligt virus, men för eleverna och kunskapsresultaten i vår kommun är Socialdemokraterna betydligt farligare.”

Annons

Annons

Hur bör man hantera sina politiska meningsmotståndare? Respektfullt tycker vi i Roslagens oberoende parti. Det är under ett kommunalråds värdighet att i en debattartikel i Norrtelje Tidning uttrycka sig på ett sätt som om det vore ett oförskämt, anonymt inlägg på sociala medier.

I den nyss publicerade utvärderingen av Norrtälje kommuns ”Skolutvecklingsprogram för perioden 2016 – 2020”, författad av enheten för resultat och analys vid barn- och utbildningskontoret, finns svaret på den uppenbarligen infekterade frågan mellan Liberalerna och Socialdemokraterna i ärendet.

I utvärderingen av planen står:

”Vi kan i alla fall konstatera att andelen elever per lärare ökade, trots att Skolutvecklingsprogrammet sa att lärartätheten skall öka. Lärartätheten var ganska konstant fram till läsåret 2016 då den började gå ner, för att vara på sitt sämsta värde 2020.

Figur 1 visar hur det många elever går på varje lärare. Från 2016 har det värdet ökat från ca 13 elever per lärare, till nästan 15 elever per lärare i grundskolan. Källa: SIRIS Skolverket.

Norrtälje kommun har faktiskt inte haft ett sämre värde än 2019 års värde på 23 år."

Under dessa 23 år har den styrande majoriteten i Norrtälje växlat, således kan man ju fundera över vilken partisammanslutning, majoritet eller allians under 2000-talet som skött sitt uppdrag sämst …

Annons

Vi ser hellre att Liberalerna och Socialdemokraterna kliver ur skyttegravarna, och att vi tillsammans försöker åstadkomma något för skolan i kommunen.

Johan Österberg (ROOP)

Anders Fransson (ROOP)

Annons

Annons

Till toppen av sidan