Annons

Annons

Annons

Norrtälje

Debatt
Debatt: Vi har alla samma mål – att koppla upp Norrtälje

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Som replik till Norrtäljes kommunpolitiker vill jag föra fram att vi på Telia erbjuder fast bredband både över fiber och över mobilnätet, så kallad FWA. Vi har byggt mer fiber än någon annan aktör i Sverige så vi känner väl till fiberns egenskaper. Telia har dessutom Sveriges bästa mobilnät som i internationell jämförelse är i absolut världsklass och hela tiden utvecklas för att erbjuda bättre täckning och kapacitet, inte minst på landsbygden.

Annons

Annons

Telia har Sveriges bästa mobilnät som hela tiden utvecklas för att erbjuda bättre täckning och kapacitet, inte minst på landsbygden, skriver Staffan Åkesson. Foto: Daniel Gustafsson.

Det är Post- och Telestyrelsen som sätter reglerna för bredbandsstödet och även vi välkomnar en översyn av regelverket som möjliggör en effektiv bredbandsutbyggnad. Vi välkomnar att många aktörer kan bygga med olika tekniker, för att möta kunders olika behov, och vi står självklart inte i vägen för någon. Möjligheten till uppkoppling är viktigt för alla i hela samhället men mängden bredbandsstöd Norrtälje kan räkna med, oavsett utformning av regler, kommer tyvärr inte att räcka hela vägen.

Sedan debatten inleddes har vi bjudit in kommunens politiker till samtal om hur vi med gemensamma krafter och en kombination av fiber och FWA, kan koppla upp hela Norrtälje kommun. Vi ser fram emot en konstruktiv diskussion, vi har alla samma mål – att koppla upp Norrtälje!

Staffan Åkesson, teknisk chef Telia

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan