Annons

Annons

Annons

Norrtälje

Debatt
Debatt: Vi har inget emot att företag går med vinst

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Till att börja med vill vi tacka för den julklapp vi fick i Reidar Carlssons ledare 23 december och önska en god fortsättning på julen – som varar fram till påska – men det var inte sant, lika lite som att det inte är sant att vi i Vänsterpartiet inte gillar företag och företagare och ännu mindre om de går med vinst. Vi har en stor del företagare som sympatisörer och medlemmar och skulle vi vara emot företagare och företagande så skulle vi motarbeta en stor del av de medmänniskor som finns runt omkring oss och i Vänsterpartiet.

Annons

Annons

För femtioelfte gången – vi i Vänsterpartiet har inget emot företag och företagare inte ens om de går med vinst, vilket är en förutsättning för att driva sitt företag framåt och kunna försörja sig, skriver Britt-Mari Bardon och Ola Nordstrand.

Bild: Therese Nilsson

Så för femtioelfte gången – vi har inget emot företag och företagare inte ens om de går med vinst, vilket är en förutsättning för att driva sitt företag framåt och kunna försörja sig. Det vi motsätter oss, tillsammans med många av Sveriges invånare, är att vissa företag lever gott på våra skattepengar och delar ut dem till ägare istället för att återinvestera pengarna i verksamheten. De pengar som delas ut skulle gott och väl räcka till mer personal i vård och omsorg samt fler lärare, fler assistenter, mer skolmateriel, mer stöd till vissa elever som har det kämpigare än andra i skolan och mycket mer än så. Där skulle de pengarna göra större nytta än i något skatteparadis.

Till sist, om de broar som finns på enskilda vägar går med vinst så är det bara att gratulera och hoppas att de stannar i enskilt ägande så att kommunen slipper dessa kostnader.

Britt-Mari Bardon (V)

Ola Nordstrand (V)

gruppledare Vänsterpartiet Norrtälje

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan