Annons

Annons

Annons

Coronaviruset

LIVE-TV: ”Mycket bekymmersamt läge för Sverige” – då godkänns de första coronavaccinen

Pandemin mattar inte av globalt och läget är bekymmersam i Sverige meddelar Karin Tegmark Wisell på Folkhälsomyndighetens pressträff på torsdagen. Men nu finns datum på när två av vaccinkandidaterna mot covid-19 väntas godkännas.

Text

Artikeln fortsätter under videospelaren

Följ senaste nytt kring coronaviruset – se sändningen från Expressen TV här:

Inbäddat innehåll

Fyra vaccinkandidater granskas av europeiska läkemedelsmyndigheten, EMA. Två av dem har lämnat in ansökan om godkännande meddelar Veronica Arthurson, enhetschef på Läkemedelsverket, på på torsdagens pressträff om pandemiläget.

Annons

Annons

Pfizers vaccin mot covid-19 väntas godkännas den 29 december 2020 och Modernas vaccin den 12 januari 2021.

– Det formella beslutet bör komma ganska snabbt efter det, säger Veronica Arthurson och påpekar att förutsättning är att underlaget är tillräckligt och det inte finns några ytterligare frågor.

Ytterligare 58 personer har dött med covid-19 i Sverige rapporteras på torsdagens pressträff om pandemiläget. Totalt har 7 354 med coronavirussmitta dött i Sverige hittills under pandemin.

– Ett mycket bekymmersamt läge kan konstateras för Sveriges del, säger Karin Tegmark Wisell, avdelningschef på Folkhälsomyndigheten.

På torsdagens pressträff om pandemiläget deltar Karin Tegmark Wisell, avdelningschef på Folkhälsomyndigheten, Veronica Arthurson, enhetschef på Läkemedelsverket, Iréne Nilsson-Carlsson, folkhälsoråd på Socialstyrelsen, och Svante Werger, rådgivare på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

Bild: TT

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan