Annons

Annons

Annons

Norrtälje

KRÖNIKA: Läsningen om Hugo, 10 – träffade många rakt i bröstet

Det som berör ska ni hitta i Norrtelje Tidning.

Läsningen om Hugo, 10, träffade många rakt i bröstet.

Han är en ung kämpe som alla borde ägna en tanke åt innan vardagsgnäll och att vi nu är framme vid de mörka årstiderna.

Text

Annons

Det var inte bara jag utan många med mig som blev rejält tagna och imponerade av Hugo Zetterströms kämpaglöd - efter NT-reportaget häromveckan.

Trots cancer, spelar han ishockey varje dag.

Under en förmiddag på hemmakontoret i Kullsta slog det mig att Hugos inställning borde påverka alla som ibland halkar dit och börjar vardagsgnälla.

Han har aldrig klagat. Aldrig. Vid ett tillfälle sa han till sin morfar att han kanske inte kommer att kunna köra sin radiostyrda bil igen. Det är allt, berättar pappa Magnus i artikeln.

Annons

Annons

Hugo är en riktig kämpe.

Reportagen om Hugo är också signifikativt med vad NT ska stå för.

Vi ska ha berättelserna som berör - och NT-redaktionens engagemang dagligen bidrar till att vi lyckas med just det.

I mars avverkade Norrtelje Tidning en läsarenkät där 826 personer svarade på olika frågor med kopplingar till innehållet.

Närmare 80 procent läser NT varje dag så svaren väger tungt. Nästan alla – oavsett vilken ort de bor på – tycker att är enkelt att få koll på lokala händelser tack vare NT. Tidningen anses också pålitlig och nära vilket är en väldigt bra grund att stå på.

Totalt fick NT in 900 fritextsvar med relevanta idéer på framtida reportageserier - tillsammans med viktig feedback kring våra plattformar.

Engagemanget för vårt innehåll är stort och att våra läsare fick chansen att tycka till blev en viktig ögonöppnare i urvalet av nya redaktionella satsningar.

I den aktuella enkäten svarade läsarna att de vill ha mer innehåll om människorna på orten i tiningen. Även vård, lokala evenemang, näringsliv och trafik är ämnen som NT-publiken vill läsa mer om.

Självklart tar vi fasta på de här insikterna.

Jag vill redan nu tipsa om den kommande reportageserien "En resa från Ö till Ö" där NT:s team kommer möta ännu fler människor i kommunen och stora delar av Roslagen.

Annons

En satsning som är en direkt effekt av vad ni vill ha mer av.

Sa jag att vi lyssnar på vår publik?

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan