Annons

Annons

Annons

Norrtälje

NT får extra stöd efter intäktsbortfall under coronapandemin

Norrtelje Tidning får drygt 800 000 kronor i coronastöd för att täcka de förluster i annonsintäkter som pandemin medfört. Det meddelade Myndigheten för press, radio och tv under torsdagen.

Carl Juborg, chefredaktör Norrtelje Tidning.

Bild: Måna J Roos, Lina Sköld

Annons

LÄS MER: NT stärker bevakningen i Hallstavik, Häverödal och Herräng: ”Finns ett driv och ett engagemang på de här platserna”

På torsdagen kom pressmeddelandet från Myndigheten för press, radio och tv. Det var på ett extra sammanträde den 9 september som mediestödsnämnden tog beslut om stödet för 217 tryckta tidningar beviljades stöd. Det handlar om 120 abonnerade tidningar och 97 gratistidningar.

Annons

Annons

Bild: Lina Sköld

Bortfallet av annonsintäkter för samtliga som beviljats stöd uppges uppgå till 392 miljoner kronor för perioden mellan april 2020 och juni 2020. Stödet täcker 75 procent av en enskild tidnings bortfall av annonsintäkter, uppger MRT.

Norrtelje Tidning är en av de tidningar som beviljats stöd.

– Vi har tidigare berättat om att pandemin påverkat annonsaffären för hela branschen - där vi lokaltidningar ingår. Att MRT går in och beviljar stöd är givetvis positivt med tanke att det varit ett så stort bortfall för så många, säger Carl Juborg, chefredaktör på NT.

Summan uppgår till 813 067 kr för Norrtelje Tidning.

Sedan tidigare har NT även beviljats så kallat vita fläckar-stöd.

Bild: Lina Sköld

Annons

Carl Juborg, chefredaktör.

Bild: Måna J Roos

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan