Annons

Annons

Annons

Norrtälje

NT stärker bevakningen i Hallstavik, Häverödal och Herräng: ”Finns ett driv och ett engagemang på de här platserna”

Nu blir det ännu mer journalistik från de norra kommundelarna. Tack vare det så kallade vita fläckar-stödet har tidningen kunnat rekrytera reporter Lina Sköld som ska fokusera på Hallstavik, Häverödal och Herräng.

Lina Sköld, född och uppvuxen i Norrtälje, är NT:s nya reporter med fokus på Hallstavik, Häverödal och Herräng.

Bild: Lina Sköld

Annons

Det statliga vita fläckar-stödet är tänkt att stärka nyhetsmediers bevakning av geografiska områden som anses svagt bevakade. I juli stod det klart att NT skulle få ta del av det stödet.

Nya reportern Lina Skölds uppgift blir att vara Hallstaviks-, Häverödals-och Herrängsbornas ögon och öron. En uppgift hon ser mycket fram emot.

– Det finns hur mycket som helst att utforska och berätta. Det ska bli spännande! Det finns ett driv och ett engagemang på de här platserna och det ska bli kul att få sätta ord på det, säger hon.

Lina Sköld är 22 år, född och uppvuxen i Norra Nånö utanför Norrtälje och i Norrtälje stad. I juni tog hon sin kandidatexamen i journalistik från Journalistprogrammet, JMK, i Stockholm. Men hon är ingen duvunge för det: i tre somrar har hon jobbat på Norrtelje Tidning, främst som redaktör för helgtidningen men hon har också hoppat in och jobbat parallellt med studierna. Utöver det har hon jobbat på Residence Magazine och Femina.

Annons

Annons

Hallstavik, en plats som nu kommer bevakas ännu mer.

Bild: Lina Sköld

Om sin uppväxt i kommunen har Lina mycket gott att säga.

– Man åker bara några minuter utanför stadskärnan och så ser man åkrarna. När man är uppväxt med det kan man inte vara utan det.

Förutom journalistiken har Lina Sköld ägnat sig mycket åt idrott: i tolv års tid spelade hon fotboll i BKV och Roslagsbro. Annars är cockerpoo-valpen Alba, som faktiskt extraknäckt för NT (!), och fotografi största intressena.

Vad har du för relation till Herräng, Hallstavik och Häverödal?

– Jag har en grundläggande koll eftersom jag är uppväxt i kommunen. Man har spelat några matcher på Lundåsvallen i Häverödal, man har kompisar som kommer därifrån och så man har gjort studiebesök med skolan på Holmen paper.

Hon fortsätter:

– Men jag har inte hängt där jättemycket och det är det som är så spännande, att det finns en nyfikenhet. Det här ska bli jättekul, att vara med om ett nytt projekt och få forma det och se vad det landar i.

Herräng Marina, en av de största i kommunen.

Bild: Lina Sköld

Annons

Carl Juborg, chefredaktör och ansvarig utgivare på Norrtelje Tidning, kommenterar nyrekryteringen:

– Norrtelje Tidning har som bekant fått ett så kallat "vita fläckar-stöd", stödet är på 360 000 kronor och vi ansökte om stödet för att stärka en bevakning som vi redan har i området. Det handlar om att ge läsare och tittare ännu mer relevant lokaljournalistik från de här platserna. Det finns så mycket journalistik att göra, och så många människor att träffa, så det här känns mycket positivt, säger Carl Juborg.

Annons

Så når du Lina Sköld

Tipsmejl: tipsa@norrteljetidning.se

Mejl: lina.skold@norrteljetidning.se

Telefon: 0176- 795 65

Lina Sköld, NT:s nya Vita fläckar-reporter för de norra kommundelarna Hallstavik, Herräng och Häverödal. Foto: Gustav Törnqvist

Fakta Vita fläckar-stöd

Mediestöd som infördes den 1 februari 2019 som ett resultat av regeringens proposition Journalistik i hela landet

Syftet med stödet är att ge nyhetsmedier i hela landet större förutsättningar att bedriva nyhetsbevakning och granskning. Bland annat kan medier som rapporterar från områden som anses vara svagt bevakade ansöka om extra resurser för detta

Källa: Myndigheten för press, radio och tv

En kvarleva från den gamla brukstiden i Herräng.

Bild: Lina Sköld

Annons

Hallstaviks centrum.

Bild: Lina Sköld

Häverö brukshundsklubb.

Bild: Lina Sköld

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan