Annons

Annons

Annons

Coronaviruset

TV: Regeringen föreslår undantag i publikförbudet – se ministrarnas pressträff här

Gränsen på 50 personer på offentliga evenemang ligger fast. Men regeringen förbereder för lättnader i begränsningarna inom vissa områden säger inrikesminister Mikael Damberg (S) på fredagens presskonferens.

Text: 

Följ senaste nytt kring corona-viruset – se sändningen från Expressen TV här:

Inbäddat innehåll

Inrikesminister Mikael Damberg (S) och kultur- och demokratiminister Amanda Lind (MP) har kallade till pressträff på fredagen. Där slogs fast att gränsen på 50 deltagare vid offentliga evenemang ligger fast i huvudregel. Men regeringen förbereder inom kort för lättnader på två områden.

Annons

Damberg tar restauranger där artister uppträtt som ett exempel på där lagen om 50 deltagare slagit mot restaurangverksamheten. Där ska undantag kunna göras.

Kulturminister Amanda Lind (MP). Foto: Fredrik Sandberg

Bild: TT

Annons

– Det andra handlar om att göra ett undantag för vissa evenemang med sittande publik som kan arrangeras på ett smittsäkert sätt. Förslaget innebär att undantaget för sittande publik ska kombineras med en övre deltagargräns, säger Mikael Damberg som inte vill vara mer specifik.

De nya reglerna väntas träda i kraft den 1 oktober 2020.

Framför allt är det Svenska fotbollförbundet som tryckt på för att få svar på frågan. Amanda Lind har också i veckan haft samtal med Svenska ishockeyförbundet och SHL om publikfrågan skriver TT.

Mikael Damberg och Amanda Lind säger också att ett arbete med att ta fram en mer träffsäker reglering kring smittskyddsåtgärder pågår just nu.

Läs även: SSK:s reaktion på beskedet – kan få ha publik på seriepremiären: ”Låter jättebra”

Beskedet kan lyfta fotbollslagen i slutspurten: ”Blir nästan som vanligt”

Annons

Efter mörka månaderna – beskedet ger SBBK en ljusning: ”Jättebra för oss”

Hopp om Täljerevyn efter regeringens besked: ”Började tro att det skulle skita sig alltihop”

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan