Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: När börjar SL och bussbolagen ta sitt ansvar?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Kräv åtminstone att passagerare har munskydd på sig vid färd med buss. Det menar insändarskribenten.

Annons

Som bussförare har man inga val. Hur man än vrider och vänder på rekommendationerna så blir det fel där inne i bussen. SL har inga krav på passagerarna, så föraren sitter i en svår sits mellan klagomålen från de som tycker det är för trångt till de som inte får följa med och alla andra där emellan.

Jag skulle önska se dessa styrande från SL och de olika Bussbolagen att kalla upp 40-50 omaskerade personer till ett möte i ett rum på ca 30 kvadratmeter (ytan att nyttja i en buss) och se sig själv tvingad att inte bära mask. och sitta där för uppåt en och en halv timme. Där man inte har en aning om vad dessa personer har för historia. På väg till vårdcentral för å kolla förkylningen eftersom man inte har egen bil? Att tro att människor ska ta sitt ansvar är en utopi. De flesta som åker är de som inte tar ansvar idag. De okynnesåker. Äntligen är det gratis och man kan smussla med sin stora packing utan att någon märker detta. Alla sommarstugeägare, skolungdomar, mindre bemedlade, osv osv.

Annons

Annons

Om man nu kan fylla en buss, varför inte låta biograferna vara öppna? En film kan vara lika lång som en resa med buss i Roslagen. Uppåt två timmar. Och de har bättre utrymme en än buss. Skäms på er bussbranschledande folk. Kräv åtminstone att passagerare har munskydd på sig vid färd med buss. På så sätt kanske vi får bort en del av okynnesåkarna och de som verkligen behöver åka till sina arbeten får göra detta utan att behöva utsätta sig för risk för smitta.

Bussförare

Annons

Annons

Till toppen av sidan